Και νέοι δικαιούχοι στο «Αλλάζω συσκευή»

siskeues

Μήνυμα (sms)  στο κινητό τους τηλέφωνο για επιταγές  που αφορούν την  επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών λαμβάνουν σήμερα οι νέοι δικαιούχοι του  προγράμματος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή» .

Παράλληλα επισημαίνεται πως οι νέοι δικαιούχοι θα μπορούν να αντικαταστήσουν 3 ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές, με νέες πιο αποδοτικές. Υπενθυμίζεται δε πως το Πρόγραμμα «ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ-ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΚΕΥΗ» επιχορηγεί νοικοκυριά για την αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών με νέες, φιλικές προς το περιβάλλον και ενεργειακά πιο αποδοτικές και σε αυτό  συμμετέχουν μόνο οι ακόλουθες κατηγορίες συσκευών:

Κλιματιστικά

Ψυγεία

Καταψύκτες

Διευκρινίζεται δε πως για να είναι  δυνατή η επιχορήγηση της αγοράς μίας νέας ηλεκτρικής συσκευής, θα πρέπει αντίστοιχα να πραγματοποιείται απόσυρση προς ανακύκλωση μίας παλιάς, που ανήκει στην ίδια κατηγορία με την επιχορηγούμενη.

Επίσης επισημαίνεται πως το πρόγραμμα αυτό αφορά τους καταναλωτές που έχουν τοποθετημένη στην οικία τους (και όχι σε επαγγελματικό χώρο), παλαιά ηλεκτρική συσκευή (συγκεκριμένα: κλιματιστικό ή ψυγείο ή καταψύκτη) την οποία επιθυμούν να αντικαταστήσουν με άλλη, νεότερης τεχνολογίας και ενεργειακά αποδοτικότερη,

Η επιδότηση

Από 30% έως και 50% είναι το ποσοστό επιδότησης που δίνεται  για την αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών με νέες, φιλικές προς το περιβάλλον και ενεργειακά πιο αποδοτικές. Αυτό βέβαια διαμορφώνεται ανάλογα με την εισοδηματική κατηγορία του ωφελούμενου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ