Και μέσω… Τρικάλων ιστορίες για τρένα..

trikala mitsotakis

Εδώ και δύο χρόνια τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Υποδομών αναζητούν εφτάμισι εκατομμύρια για να συμπληρώσουν την εθνική συμμετοχή στην ήδη εγκεκριμένη από την Κοινότητα και να δημοπρατηθεί η επικαιροποίηση της μελέτης για την σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου, η μελέτη δηλαδή για την γραμμή Καλαμπάκα- Ιωάννινα- Ηγουμενίτσα.

Τα εφτάμισι εκατομμύρια δεν έχουν βρεθεί ακόμη, όμως όπως έγινε γνωστό στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο από τον Περιφερειάρχη, θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες και η μελέτη θα ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό..

Η ίδια μελέτη βέβαια έχει ανακοινωθεί και άλλους πρωθυπουργούς και υποψήφιους πρωθυπουργούς…

Όλα αυτά συμβαίνουν στην ωραία μας Ήπειρο, γιατί στα Τρίκαλα τα πράγματα είναι ακόμη πιο.. προχωρημένα!

Έτσι μαθαίνουμε ότι το μεγάλο στοίχημα για την σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκας- Ηγουμενίτσας κέρδισε η βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα..

Και μαθαίνουμε ακόμη ότι η επικαιροποίηση της μελέτης… ξεκίνησε μετά από πρόταση της ίδιας τον Σεπτέμβριο του 2019! Αξιέπαινη… Κρίμα που δεν μοιράστηκε την ιδέα με τους βουλευτές των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας για να συστρατευθούν στο κοινό όραμα..

Από το 1990 και σε κάθε προεκλογική περίοδο στην Ήπειρο ακούμε ιστορίες για τρένα… Καιρός να σοβαρευτούμε…

Ακόμη κι αν ανακοινωθεί μία χρηματοδότηση εφτάμισι εκατομμυρίων δεν λύνει κανένα από τα προβλήματα της περιοχής.. Άλλωστε αυτό που πρέπει να απαντηθεί είναι γιατί αυτά τα χρήματα δεν δόθηκαν από το 2021 όταν εγκρίθηκε και η κοινοτική χρηματοδότηση..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ