Και με τη… βούλα στην Περιφέρεια οι μελέτες για τη σύνδεση Πρέβεζας- Ιόνιας

ionia odos filippiada

Αφού το Υπουργείο Υποδομών από το 2008 δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την μελέτη για την οδική σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα τώρα την κάνει… μπαλάκι στην Περιφέρεια Ηπείρου. Ήταν κάτι που αναμενόταν αφού είχε ανακοινωθεί από τον Υπουργό Υποδομών τον περασμένο Νοέμβριο όταν είχε επισκεφθεί τα Ιωάννινα ενώ επικαιροποιήθηκε σε πρόσφατη επίσκεψη του Περιφερειάρχη στο Υπουργείο Υποδομών.

Τώρα υπογράφηκε και η απόφαση με την οποία η μελέτη για την σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό περνά και επίσημα στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Η Περιφέρεια καλείται πλέον να την ολοκληρώσει, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει το Υπουργείο από το 2008 μέχρι το 2022 και αφού στο ενδιάμεσο έχει ξοδέψει ουκ ολίγα χρήματα.

«Το έργο του υπόψη οδικού άξονα, τμήμα του οποίου αφορά στην Εθνική Οδό Άρτας- Πρέβεζας, που έχει οριστεί ως εθνικού επιπέδου, δεν ανήκει στο διευρωπαικό δίκτυο και είναι δυνατή η εκχώρηση της αρμοδιότητας Προισταμένης Αρχής και Διευθύνουσας Υπηρεσίας της υπόψη σύμβασης στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου» αναφέρεται στην σχετική απόφαση.

Η Περιφέρεια λοιπόν καλείται πλέον να ολοκληρώσει την μελέτη η οποία δεν θα αφορά σε τετράιχνο δρόμο αλλά σε δρόμο με τρίιχνη διατομή και παράλληλα να βρει τους πόρους για την κατασκευή του.

Το κεντρικό κράτος απαλλάχθηκε από μία υποχρέωση που είχε προς την Ήπειρο και του απομένει πλέον μόνο ο δρόμος Ιωαννίνων- Κακαβιάς, η τύχη του οποίου προς το παρόν αγνοείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ