Και επιτέλους τα Γιάννινα άλλαξαν χρώμα..

giannena xartis dekemvrios

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα και επιτέλους ο Νομός  Ιωαννίνων παίρνει βαθιά ανάσα καθώς από το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου δοκιμάζεται από την πανδημία.

Η καθοδική πορεία και η καλή εικόνα της περιοχής αποτυπώνεται για πρώτη φορά, μετά από τρεις μήνες στον χάρτη που συνοδεύει τις ημερήσιες εκθέσεις του ΕΟΔΥ.

Το απόγευμα του Σαββάτου και με βάση τα στοιχεία των τελευταίων δύο εβδομάδων ο Νομός άλλαξε επιτέλους χρώμα.

Έτσι από το πορτοκαλί στο οποίο βρισκόταν εδώ και ένα μήνα πέρασε στο ανοιχτό χρώμα και είναι στο ίδιο επίπεδο πλέον με την Άρτα.

Αυτό σημαίνει ότι τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες δεκατέσσερις ημέρες δεν ξεπερνούν τα πενήντα ανά εκατό χιλιάδες πληθυσμού.

Σε ακόμη καλύτερη θέση βρίσκονται οι Νομοί Πρέβεζας και Θεσπρωτίας με τα κρούσματα να είναι λιγότερα από 25 ανά εκατό χιλιάδες πληθυσμού.

Σημειώνεται ότι ο Νομός Ιωαννίνων μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου ήταν στο σκούρο πορτοκαλί του χάρτη εκεί που παραμένει ακόμη σχεδόν ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα και αρκετοί νομοί της Θεσσαλίας.

Ο Δεκέμβριος έφερε αποκλιμάκωση στο Νομό Ιωαννίνων ο οποίος δοκιμάστηκε τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να μην διαθέτει κλίνες στα Νοσοκομεία και να διακομίζονται ασθενείς ακόμη και στην Κέρκυρα.

Συνολικά από την πρώτη μέρα του μήνα και μέχρι τώρα στο Νομό επιβεβαιώθηκαν 132 κρούσματα.

Τις τελευταίες δέκα ημέρες ο αριθμός είναι σταθερά μονοψήφιος και στοίχημα όλων να μην υπάρξει νέα έξαρση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες.

Άλλωστε ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος απέδειξαν πόσο εύκολο είναι να οδηγηθούμε στα δύσκολα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ