Και επίσημα… Την Τετάρτη στην κυκλοφορία Αμφιλοχία- Άρτα… Κλείνει το τμήμα Φιλιππιάδα- Πέρδικα!

ionia odos1 696x440

ionia odos1 696x440

Και επίσημα, Μενίδι… τέλος… Την ερχόμενη Τετάρτη, παρόντος του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη το τμήμα της Ιόνιας Οδού από τον Ανισόπεδο Κόμβο Αμφιλοχίας μέχρι τους Σελλάδες Άρτας, δίνεται στην κυκλοφορία.

Πρόκειται για ένα έργο 27 χιλιομέτρων κομβικής σημασίας, με την παράδοση του οποίου, η Ιόνια Οδός γίνεται ένας ενιαίος αυτοκινητόδρομος συνολικού μήκους 182 χιλιομέτρων.

Με το νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου σε πλήρη λειτουργία, παρακάμπτονται οι στροφές της περιοχής Μενιδίου και η διάρκεια της διαδρομής από τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας έως και την παράκαμψη Άρτας, μειώνεται σχεδόν στο μισό και από 40 λεπτά σήμερα μέσω του υφιστάμενου εθνικού οδικού δικτύου, δε θα ξεπερνά πλέον τα 20 λεπτά μέσω Ιόνιας Οδού.

Το σύνολο του τμήματος είναι διπλής κατεύθυνσης, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και μια Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης ανά κατεύθυνση.

Η εκδήλωση για την παράδοση του συγκεκριμένου τμήματος της Ιονίας Οδού, θα γίνει στο 124ο χλμ στο ρεύμα προς Αντίρριο στις 12.30 το μεσημέρι.

Το συγκεκριμένο είναι το προτελευταίο τμήμα που δίνεται στην κυκλοφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την παράδοσή του, θα κλείσει το τμήμα από την Φιλιππιάδα μέχρι την Πέρδικα προκειμένου να γίνουν απαραίτητες εργασίες σύνδεσης στην γέφυρα Κρυφοβού, εργασίες που θα σημάνουν και τον επίλογο στον μεγάλο δυτικό άξονα, καθώς αμέσως μετά θα δοθεί στην κυκλοφορία.

Εκτιμάται ότι μέχρι τις αρχές Αυγούστου θα έχει παραδοθεί και το βόρειο άκρο του αυτοκινητοδρόμου, γεγονός που θα σημάνει και την ολοκλήρωσή του.

{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ