Και επίσημα.. Απομακρύνεται η λειτουργία mega εμβολιαστικού στα Γιάννινα- Η συζήτηση στη Βουλή

kontozamanis emvoliastiko

Μάλλον περιττή θεωρεί το Υπουργείο Υγείας την λειτουργία μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου στα Γιάννινα. Μάλλον στα χαρτιά μένει και η παραχώρηση του κτιρίου των Αμπελοκήπων για συγκεκριμένη χρήση.

Αυτά τουλάχιστον προκύπτουν από τις απαντήσεις που έδωσε στη Βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης σε επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα.

Το συγκεκριμένο κτίριο –πρόκειται για το Περιφερειακό Εργαστήρι Δημόσιας Υγείας που δεν λειτούργησε ποτέ- ανήκει στον ΕΟΔΥ, ο οποίος έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο για την αξιοποίησή του.

Φυσικά πριν από είκοσι ημέρες είχε γίνει γνωστή η πρόθεση του Οργανισμού να το παραχωρήσει από την 1η Ιουνίου και για ένα χρόνο ώστε να λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι στις προθέσεις του ΕΟΔΥ είναι η αναβάθμιση του Εργαστηρίου. Έκανε γνωστό ότι κλιμάκιο των αρμοδίων υπηρεσιών πραγματοποίησε αυτοψία και το Υπουργείο αναμένει το πόρισμα ως προς την καταλληλότητα.

Συμπλήρωσε δε ότι στο Νομό Ιωαννίνων λειτουργούν συνολικά 21 εμβολιαστικές γραμμές, υπάρχει πλήρης κάλυψη του πληθυσμού και τα ποσοστά εμβολιασμού είναι στα επίπεδα της χώρας.

Η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα παρατήρησε ότι το συγκεκριμένο κτίριο δεν λειτούργησε ποτέ και ρώτησε αν θα μπει το κλειδί στην πόρτα..

Ο Αναπληρωτής Υπουργός επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός στο Νομό Ιωαννίνων εξελίσσεται ομαλά, υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού και δεν καταγράφονται καθυστερήσεις και συμπλήρωσε ότι η λειτουργία επιπλέον εμβολιαστικών γραμμών είναι πολυπαραγοντικό ζήτημα και ανάλογα με την διαθεσιμότητα και τη ζήτηση θα υπάρξει σχεδιασμός για περισσότερες εμβολιαστικές γραμμές.

Όπως προκύπτει λοιπόν η ίδρυση και λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου στο άμεσο μέλλον θα μείνει στον σχεδιασμό και η περιοχή θα πορευτεί ως έχει.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι η λειτουργία ενός τέτοιου κέντρου θα ανακούφιζε σημαντικά τα νοσοκομεία τα οποία σηκώνουν τόσο το βάρος της πανδημίας όσο και του εμβολιασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ