Καχριμάνης προς Δήμους.. Ήξεραν ότι δεν υπάρχουν χρήματα

kaxrimanis st

Συνεχής είναι η μείωση πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Το θέμα αναδείχθηκε το τελευταίο διάστημα με αφορμή και την συνεδρίαση της ΠΕΔ, καθώς τα κονδύλια για έργα σταματούν να ρέουν και προς τους Δήμους.

Όπως ανέφερε ο κ. Καχριμάνης το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από τα 50 εκ. ευρώ που ήταν το 2018, έπεσε  στα 15 εκ. ευρώ ετησίως, και όλες οι περιφέρειες δεν μπορούμε να βοηθήσουν άλλους φορείς.  

«Δεν  είναι μόνο οι Δήμοι που βοηθούσαμε, ήταν τα  πανεπιστήμια κ.α..  Ενημερώσαμε  όλους τους φορείς και το 2021 και το 2022 πως δεν μπορέσουμε να τους βοηθήσουμε για έργα που είχαν προγραμματίσει για χρηματοδότηση από το ΠΔΕ της Περιφέρειας. Παρόλα αυτά ότι είχαν κάνει το 2021 , περίπου μέχρι τον Οκτώβριο, τα πληρώσαμε όλα. Όμως, τους ειδοποιήσαμε ότι αυτό δεν μπορεί ξανά να συμβεί γιατί δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε εμείς. Σε όλη την Ελλάδα, ουδείς έχει πλέον χρήματα για  άλλους φορείς, εκτός ειδικών περιπτώσεων.  Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό που λένε ότι δεν δημοπρατήσαμε κάποια έργα. Όταν ειδοποιούνται και το 2021 και το 2022 ότι οι πόροι που υπήρχαν κάποτε, δεν υπάρχουν πλέον, δεν μπορεί να βγαίνουν δημοπρασίες» ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ