Καχριμάνης: Ούτε βήμα πίσω για τα ασφαλτικά

SAGIADA_IXΣαφή προειδοποίηση με πολλούς αποδέκτες, απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου σχετικά με τη μονάδα ασφαλτικών στη Λωρίδα Σαγιάδας και τα τετελεσμένα που επιχειρούνται, όπως αποκάλυψε το Epiruspost.gr.

Η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που με σπουδή υπέγραψε την αδειοδότηση της μονάδας, απόφαση που βρήκε αντίθετη την Ειδική Γραμματεία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, επανήλθε θέλοντας να φέρει τα ασφαλτικά από την πίσω πόρτα.

Έτσι, μετά από είκοσι χρόνια αποκαλύφθηκαν αποκλίσεις σε ορισμένες μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών. Οι μονάδες αυτές απειλούνται πλέον με αφαίρεση της άδειας λειτουργίας. Σύμφωνα δε με ασφαλείς πληροφορίες βρίσκονται στο γραφείο υπηρεσιακών παραγόντων για την τελική υπογραφή.

Οι εξελίξεις βέβαια προκαλούν σφοδρές αντιδράσεις καθώς με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η απόσταση των χιλίων μέτρων που τίθεται από το θεσμοθετημένο πλέον χωροταξικό και καταρρίπτεται το τελευταίο εμπόδιο για την αδειοδότηση της μονάδας ασφαλτικών.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου μιλώντας στην ημερίδα που έγινε για τον Αμβρακικό επανέλαβε ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι μόνο για ιχθυοκαλλιέργειες και τίποτα περισσότερο.

Υπενθύμισε ότι εκκρεμεί προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και άφησε ένα μεγάλο ερώτημα για την επιμονή κάποιων να προχωρήσει μια τέτοια μονάδα δίπλα στα σύνορα αντί να εξεταστούν εναλλακτικές λύσεις. «Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω» ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ. Καχριμάνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ