Καχριμάνης: Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση για την παραπομπή στο Πειθαρχικό

kaxrimanis alekos

Την συχνότητα του «Ράδιο Πρέβεζα» επέλεξε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης για την πρώτη δημόσια τοποθέτηση μετά την παραπομπή στο Πειθαρχικό από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως είναι γνωστό η Πειθαρχική Δίωξη που προέκυψε με αφορμή αναθέσεις των τελευταίων ετών σε δικηγόρους αφορά τον ίδιο ως Πρόεδρο αλλά και όλα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.

Ο Περιφερειάρχης μιλώντας στην εκπομπή του Χρήστου Ανεμοζάλη ανέφερε ότι κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής –το πρωί της Παρασκευής μέσω τηλεδιάσκεψης- ενημέρωσε όλα τα μέλη και η θέση του στηρίχθηκε από όλες τις παρατάξεις.

«Εμείς κάναμε τα αυτονόητα. Όταν υπάρχουν δύσκολα θέματα που διακυβεύονται τα συμφέροντα των πολιτών, επιλέγουμε τους πλέον ειδικούς για να τα υποστηρίξουν», ανέφερε στη ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Περιφερειάρχης.

Υποστήριξε ακόμη ότι και οι υπόλοιπες δώδεκα περιφέρειες της χώρας λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο.

«Δεν υπάρχει ούτε δόλος, ούτε βαριά αμέλεια. Αν δεν βάζαμε το ειδικό άτομο να στηρίξει τα συμφέροντα της Ηπείρου τότε θα υπήρχε αμέλεια. Οι δικηγόροι που έχουμε στην Περιφέρεια δεν είναι ειδικοί σε τέτοια θέματα και είχαν δηλώσει ότι αδυνατούν να χειριστούν τις υποθέσεις. Κάναμε τα πρέποντα για τις πολύ δύσκολες υποθέσεις που αντιμετωπίζουμε» ανέφερε.

Επίσης υποστήριξε ότι όλο το σκεπτικό της παραπομπής είναι λανθασμένο ενώ από όσα ανέφερε τα τεκταινόμενα είναι σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και της Ένωσης Περιφερειών.

Η ραδιοφωνική συνέντευξη του Περιφερειάρχη στο Ράδιο Πρέβεζα αποτελεί την μοναδική μέχρι στιγμής επίσημη τοποθέτηση καθώς ούτε μετά την δημοσιοποίηση της παραπομπής, αλλά ούτε και μετά από την ενημέρωση της Οικονομικής Επιτροπής, υπήρξε άλλη επίσημη ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ