Καχριμάνης- Γκίκας.. Μία συνάντηση με πολλές προτάσεις

gkikas kaxri

gkikas kaxri

Ιδιαίτερα χρήσιμη και ουσιαστική ήταν η συνάντηση που είχε ο επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο» και πολυμελής αντιπροσωπεία του συνδυασμού με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη. Η συνάντηση έγινε εν όψει των εκλογών στο Επιμελητήριο και έδωσε την δυνατότητα να γίνει μία ιδιαίτερα γόνιμη συζήτηση για την επιχειρηματικότητα και συνάμα να κατατεθούν προτάσεις πάνω στις οποίες μπορεί να αναπτυχθεί μία μόνιμη συνεργασία.

Εκτενής συζήτηση έγινε για την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων, εθνικών και κοινοτικών. Ο κ. Γκίκας υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, ειδικά της γυναικείας, και επεσήμανε ότι η υπάρχει ανάγκη να πέσει χρήμα στην αγορά, αλλά το χρήμα αυτό θα πρέπει να πιάνει τόπο.

Διεξοδικά συζητήθηκε το ζήτημα της δημιουργίας και λειτουργίας στα Γιάννενα ενός μόνιμου εκθεσιακού κέντρου που αποτελεί εδώ και χρόνια επιδίωξη του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής.

Ο κ. Καχριμάνης είπε ότι η περιφέρεια επεξεργάζεται το ζήτημα και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Στη συνάντηση ο κ. Γκίκας ανέπτυξε τρεις νέες προτάσεις, που επεξεργάστηκε η παράταξή του.

Πρότεινε τη δημιουργία ενός μητρώου επιχειρήσεων των απόδημων ηπειρωτών «με σκοπό τη σύναψη εμπορικών συνεργασιών με τις τοπικές επιχειρήσεις».
«Οι απόδημοι ηπειρώτες είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για τον τόπο μας, που δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό παραμένει αναξιοποίητο» διαπίστωσε.

Επίσης πρότεινε να διοργανωθεί σε ετήσια βάση μια μεγάλη εκδήλωση για τον επιχειρηματία.

«Δεν πρόκειται για πανηγύρι. Σκεφτόμαστε να οργανώνουμε την εβδομάδα του επιχειρηματία με ομιλίες κορυφαίων παραγόντων της οικονομικής ζωής, συναντήσεις ανταλλαγής εμπειριών , προβολής καινοτόμων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών , εκθέσεις προϊόντων κλπ.

Οι επιχειρηματίες είναι η «ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας», είπε ο κ. Γκίκας.

Τέλος παρουσίασε τις σκέψεις του για την αναγκαιότητα που υπάρχει να αναπτυχθεί η συνεργασία των Επιμελητηρίων της Ηπείρου.

«Δεν πρέπει και δεν μπορούμε να ακολουθούμε ξεχωριστούς μοναχικούς δρόμους.

Η διοικητική δομή της χώρας άλλαξε με τη θέσπιση των αιρετών περιφερειών. Πρέπει κι εμείς να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Νωρίτερα ή αργότερα θα χρειαστεί να συζητήσουμε σοβαρά για τη συνένωση των Επιμελητηρίων», είπε.

Για την προώθηση όλων αυτών των ζητημάτων η παράταξη «Ισχυρό Επιμελητήριο» εκτιμά ότι η Περιφέρεια Ηπείρου θα είναι φυσικός σύμμαχος.

Ο κ. Γκίκας επεσήμανε ότι βασική του προτεραιότητα είναι να αλλάξει η εικόνα του απομονωμένου και χωρίς πρωτοβουλίες επιμελητηρίου και στην κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσει και το επόμενο διάστημα.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ