Καμπανάκι Κομισιόν για τη χρηματοδότηση του Επενδυτικού

ESPA1Προειδοποιητική επιστολή από την Κομισιόν για ενδεχόμενη διακοπή της χρηματοδότησης του επενδυτικού νόμου, εάν δεν αντιμετωπιστούν με ριζικό τρόπο τα φαινόμενα διαφθοράς που αποκαλύφτηκαν πρόσφατα στη γενική διεύθυνση επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, έλαβε ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας.

Όπως ο ίδιος ανέφερε κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ, με δυσαρέσκεια έλαβε τη σχετική επιστολή καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα ειδικά στο σημερινό περιβάλλον ύφεσης.

Ωστόσο, ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, καθώς και ότι η ευρωζώνη θα αναγνωρίσει το βάθος της ύφεσης και θα συζητήσει ενδεχόμενες προσαρμογές του προγράμματος, αρκεί να βεβαιωθεί για τη δική μας δέσμευση για συνέχιση των διαρθρωτικών αλλαγών.

Ο υπουργός Ανάπτυξης άσκησε κριτική στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη ροή των χρηματοδοτήσεων προς τη χώρα μας, θέμα που, όπως είπε, ο ίδιος έχει θέσει και σε κορυφαίο επίπεδο στην ΕΕ. «Δεν μπορεί η ΕΤΕπ να συμπεριφέρεται όπως μια κλασική εμπορική τράπεζα», είπε χαρακτηριστικά..

Επεσήμανε ακόμη ότι το υπουργείο θα επανεξετάσει τη λίστα με τα 250 εμπόδια στην επιχειρηματικότητα που είχε υποδείξει μελέτη του ΣΕΒ για να διαπιστωθεί ποια παραμένουν, καθώς και ότι βρίσκεται υπό κατάρτιση λίστα έργων που θα ενταχθούν στα διευρωπαϊκά δίκτυα και θα χρηματοδοτηθούν από τα «ομόλογα έργων» που θα δημιουργηθούν, σύμφωνα με την απόφαση της πρόσφατης συνόδου κορυφής.

Τέλος, όσον αφορά το μέλλον της Επιτροπής Ανταγωνισμού ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι οι προτάσεις που ακούγονται περί επιστροφής της στο υπουργείο Εμπορίου ως διεύθυνσης είναι λανθασμένες και «θα μας γυρίσουν χρόνια πίσω». Επίσης, χαρακτήρισε μεγάλο λάθος την κατάργηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και τόνισε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να το ανεξαρτητοποιήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ