Κ. Τασούλας: Κίνητρα για το διορισμό γιατρών και στο Κ.Υ. Πραμάντων

pramanta

Στο Συρράκο βρέθηκε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, όπου και κήρυξε την έναρξη των διήμερων επετειακών εκδηλώσεων με θέμα τη συμμετοχή της ιστορικής αυτής κοινότητας των Βορείων Τζουμέρκων στην Επανάσταση του 1821. Την Κυριακή, ο κ. Κ. Τασούλας βρέθηκε στο Σιστρούνι, όπου και παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης της Μάχης του Σιστρουνίου του 1800, που οργάνωσαν ο Δήμος Δωδώνης και η τοπική κοινότητα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νομό Ιωαννίνων, ο κ. Τασούλας επισκέφτηκε επίσης το Ζωτικό, τα Πράμαντα και το Μέτσοβο.

Στα Πράμαντα, σε συνάντηση που είχε με κατοίκους, εκπροσώπους της δημοτικής αρχής αλλά και με στελέχη της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, είχε την ευκαιρία να τους ενημερώσει πως το Κέντρο Υγείας Πραμάντων χαρακτηρίζεται επιτέλους ως άγονο και προβληματικό Α΄ κατηγορίας σε άμεσα επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας. Σημειώνεται πως ήδη άγονα και προβληματικά Α΄ κατηγορίας με όλα τα επακόλουθα κίνητρα έχουν χαρακτηριστεί ήδη από το 1987 τα Κέντρα Υγείας Κόνιτσας, Δελβινακίου, Μετσόβου, και Δερβιζιάνων.

Σχετική διάταξη περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας και την ιατρική εκπαίδευση, που αναμένεται να τεθεί άμεσα σε διαβούλευση, ώστε να ψηφιστεί από τα πρώτα, με το άνοιγμα της Βουλής, μετά τις διακοπές του Αυγούστου.

Με το χαρακτηρισμό πλέον αυτό, για το Κέντρο Υγείας Πραμάντων θα ισχύουν κίνητρα για την πληρέστερη κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του, όπως π.χ. οικονομικά κίνητρα σε ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ