Κ. Παπασιώζος: Πιστός στη Νέα Δημοκρατία

papasiozosΤην πλήρη αφοσίωσή του στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, παρότι τον διέγραψε, εξέφρασε ο βουλευτής Άρτας Κώστας Παπασιώζος, στις πρώτες δηλώσεις που έκανε μετά τη θυελλώδη ψηφοφορία για το μνημόνιο και όσα ακολούθησαν.

Μάλιστα ο βουλευτής Άρτας ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας ακόμη κι αν δεν είναι εκ νέου υποψήφιος.

Ο κ. Παπασιώζος απέκλεισε την συμμετοχή του σε ενδεχόμενο πολιτικό σχήμα από διαγραφέντες βουλευτές αλλά δεν απέκλεισε την πιθανότητα να επιστρέψει στον αυτοδιοικητικό στίβο εάν δεν αλλάξει κάτι στην απόφαση περί μη συμμετοχής των διαγραφέντων βουλευτών στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

«Όλα (είναι) ανοιχτά. Και ξέρετε γιατί το λέω; Για να μην δώσω τη δυνατότητα σε κάποιους να κάνουν την ισοπέδωση θεσμών. Γιατί στην Αυτοδιοίκηση π.χ. κάποιοι δεν πρόλαβαν να καθίσουν στις καρέκλες, κάνουν σχεδιασμούς και τι θα προκύψει στο επόμενο σχήμα. Ας πετύχουν σ’ αυτό που τους έχει εκλέξει ο Αρτινός λαός και μετά να δρομολογούν κάτι διαφορετικό. Εγώ γνωρίζω τον εαυτό μου και ξέρω τι αποφάσεις θα πάρω. Αλλά λέω σ’ αυτούς οι οποίοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι θα πρέπει να δουλέψουν και να ‘χουν προσφορά στον τόπο, ότι δεν τους αφήνουμε γιατί είναι ωραίοι και φρέσκοι στην κοινωνία. Πρέπει να καταξιωθούν, να δείξουν δείγματα γραφής και μετά να τους εμπιστευθούμε για κάτι επόμενο. Γι’ αυτό είχα πει σε δήλωσή μου παλιότερα, ότι με την εκλογή ως βουλευτής ανοίγει ο δρόμος για νέους ανθρώπους. Αλλά όχι καβαλημένους νέους ανθρώπους. Προσγειωμένους. Είδαμε μέχρι τώρα σε μεγάλο βαθμό άνθρωποι να μην έχουν καταλάβει τι εκπροσωπούν και να βλέπουν μόνο το αξίωμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση που πήρε η τοπική ΝΟΔΕ ΝΔ κατά του μνημονίου, πριν την ψηφοφορία στη Βουλή, και αν αυτό είχε κάποια σχέση με τη δική του απόφαση ο κ. Παπασιώζος άφησε σαφή υπονοούμενα για όσους απουσίαζαν αλλά έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο, υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι η κίνηση αυτή υποκρύπτει σκοπιμότητα καθώς δεν θέλησαν να διακινδυνεύσουν τίποτα.

Ο βουλευτής Άρτας δεν έκρυψε ότι εκείνο που τον στενοχώρησε περισσότερο, δεν ήταν τόσο η διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, όσο η διαγραφή του από την κομματική ιδιότητα, καθώς όπως είπε, την κομματική ιδιότητα την απέκτησε μέσα από αγώνες και διεκδικήσεις πολλών ετών. «Η ΝΔ ήταν για μένα και για άλλους συναδέλφους που διαγραφήκαμε η οικογένεια» ανέφερε ο κ. Παπασιώζος. Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν προτίθεται να παραδώσει τη βουλευτική έδρα, γιατί όπως, είπε «ο επιλαχών βουλευτής ανήκει πλέον σε άλλο σχηματισμό και είναι ενάντια στη ΝΔ».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ