Κ. Μπάρκας: Συρρικνώνονται τα περιφερειακά ΕΛΤΑ

elta

Η απάντηση των αρμόδιων κυβερνητικών οργάνων και της τοποθετημένης από την κυβέρνηση διοίκησης των ΕΛΤΑ, στην αγωνία του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού του Νομού Πρέβεζας, που εξυπηρετείται από τα περιφερειακά υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ, ήταν αόριστες διαβεβαιώσεις, ότι παρά τις οργανωτικές αλλαγές του οργανισμού θα παρέχονται απρόσκοπτα επαρκείς ταχυδρομικές υπηρεσίες στους πολίτες του Νομού Πρέβεζας.

Αυτό επισημαίνει ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας ο οποίος είχε καταθέσει τις ερωτήσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς.

Μάλιστα στις δύο Ερωτήσεις που κατατέθηκαν, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και ο Περιφερειακός Τύπος από την αναδιάρθρωση του δικτύου των ΕΛΤΑ, που τελικά συνεπάγεται κλείσιμο καταστημάτων και μείωση προσωπικού, άρα συρρίκνωση ενός από τους αρχαιότερους δημόσιους οργανισμούς, η απάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου των ΕΛΤΑ ήταν, μεταξύ άλλων, «Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία παρακολουθούν πανελλαδικά τις δημογραφικές, κοινωνικές και διοικητικές αλλαγές που συντελούνται, αξιολογούν τα νέα δεδομένα και όπου απαιτείται, επαναπροσδιορίζουν και επανασχεδιάζουν τον τρόπο λειτουργίας του Ταχυδρομικού Δικτύου, το οποίο περιλαμβάνει τα Ταχυδρομικά Καταστήματα, τα Ταχυδρομικά Πρακτορεία, τους Αγροτικούς Διανομείς, κλπ, στοχεύοντας πάντα στη βέλτιστη ταχυδρομική εξυπηρέτηση των πολιτών.».

Φράσεις άρτια διατυπωμένες, που όμως περιγράφουν μια επιβλαβή πραγματικότητα. Διότι στην ίδια την απάντησή του ο Διευθύνων Σύμβουλος του οργανισμού, απαντώντας στην αγωνία που εξέπεμπαν οι δύο Κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις για τη λειτουργία των Ταχυδρομικών Καταστημάτων Πάργας, Λούρου και Θεσπρωτικού, τα οποία οδεύουν για κλείσιμο, ενώ αναφέρει, ότι συνεχίζουν να λειτουργούν, καταγράφει κατόπιν τον αριθμό των εργαζόμενων σε αυτά και σημειώνει ότι είναι εννέα (9) συνολικά. Εννέα εργαζόμενοι σε τρία καταστήματα… Και μάλιστα σε αραιοκατοικημένες περιοχές με έντονο ορεινό ανάγλυφο.

Οι εννέα εργαζόμενοι συνολικά σε Πάργα, Λούρο και Θεσπρωτικό να είναι επιφορτισμένοι με το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών των ΕΛΤΑ, δηλαδή σε συναλλαγή, διαλογή και υποστήριξη. Και ύστερα σχεδιάζουν αναδιαρθρώσεις με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, με ανύπαρκτο προσωπικό και όπου αυτό υπάρχει να κάνει «λίγο απ’ όλα». Αναδιαρθρώσεις δηλαδή σε βάρος εργαζόμενων και πολιτών.

Όσο για το γεγονός ότι οι πολίτες παραλαμβάνουν την τοπική τους εφημερίδα ουσιαστικά με καθυστέρηση δύο και τριών ημερών, συνεπώς η «αναδιάρθρωση» έχει θύμα του και τον Περιφερειακό Τύπο, η κυβέρνηση, δια του τοποθετημένου από αυτή Διευθύνοντος Συμβούλου το δικαιολογεί ως «η καθολική υπηρεσία δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε υπηρεσίες των οποίων οι τιμές ή /και οι όροι με τους οποίους προσφέρονται αυτές έχουν αποτελέσει αντικείμενο μεμονωμένης διαπραγμάτευσης, ή εμπορικής συμφωνίας ή ειδικής προσφοράς στο πλαίσιο διαγωνιστικών διαδικασιών ή άλλου είδους αναθέσεων στον φορέα παροχής καθολικής υπηρεσίας.». Βλέπουν δηλαδή τη λειτουργία του Περιφερειακού Τύπου ως άλλο ένα εμπόρευμα, ή ως δραστηριότητα που μπορεί να εξισωθεί με τους όρους του ημερήσιου Κεντρικού Τύπου.

Για μετακλητούς υπαλλήλους σε αριθμούς- ρεκόρ στο Μαξίμου και στα γραφεία Υπουργών έχει το «επιτελικό κράτος» του κ. Μητσοτάκη. Η «γύμνια» σε προσωπικό σε δημόσιου ενδιαφέροντος υπηρεσία που να εξυπηρετεί πολίτες, κατά βάση ηλικιωμένους, σε δυσπρόσιτα μέρη της χώρας βαφτίζεται «αναδιάρθρωση υπηρεσιών» καταλήγει ο κ. Μπάρκας.      

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ