Κ. Μουστακλής: Ο αστυνομικός που βραβεύθηκε

Ο αρχιφύλακας της Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Μουστακλής ήταν μεταξύ των αστυνομικών που βραβεύτηκαν στην μεγάλη εκδήλωση που οργάνωσε η Ελληνική Αστυνομική στο Πολιτιστικό Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Ο Κωνσταντίνος Μουστακλής έχει διακριθεί και στο παρελθόν και είχε βραβευθεί με το μετάλλιο του Αστυνομικού Σταυρού, όταν ακινητοποίησε επικίνδυνο κακοποιό που κρατούσε την χειροβομβίδα στο χέρι.

Πριν από μερικούς μήνες βούτηξε στα νερά της λίμνης για να σώσει μία νεαρή κοπέλα που ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή της..

Το σημαντικότερο όμως για την διάκριση αυτή είναι η καθημερινή δράση και το ήθος στο αστυνομικό σώμα. Άλλωστε χωρίς αυτά δεν θα υπήρχαν ποτέ οι ξεχωριστές πράξεις και οι πράξεις αυτοθυσίας.

Ήταν λοιπόν αυτός που επιλέχθηκε και τιμήθηκε σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στην Αθήνα!

Στην εκδήλωση της Ελληνικής Αστυνομίας βραβεύτηκαν συνολικά δεκατέσσερις αστυνομικοί από τις ισάριθμες Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις όλης της χώρας. Η επιλογή των αστυνομικών έγινε με συγκεκριμένα κριτήρια από τις αρμόδιες επιτροπές.

Η εκδήλωση βράβευσης έγινε με στόχο να αναδειχθεί η ηθική υποχρέωση της διοίκησης να επιβραβεύσει την πραγματικά άξια υπηρεσιακή καριέρα και ζωή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν ιστορική αναδρομή της εξέλιξης της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσίαση του σύγχρονου πλαισίου λειτουργίας του Σώματος, καθώς και η μελλοντική προοπτική του.

Ακόμη έγινε παρουσίαση του έργου Ειδικών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας. Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνονταν ακόμα ομιλίες από την πολιτική και τη φυσική ηγεσία του Σώματος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν αξιωματούχοι και διακεκριμένα πρόσωπα από την πολιτική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της χώρας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ