Κ. Καραμανλής: Η ακρίβεια δεν επηρεάζει την εκτέλεση έργων!

erga ergasies

Τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας στον κατασκευαστικό κλάδο και στην εξέλιξη των έργων υποβάθμισε πλήρως ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, υποστηρίζοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν πρόβλημα στην εκτέλεση των έργων.

Μάλιστα συμπλήρωσε ότι έχει γίνει αναθεώρηση τιμών και συντελεστών κατά 10% εδώ και μερικούς μήνες με αποτέλεσμα να μην υφίστανται ζητήματα παγώματος εργοταξίων!

Αναφέρθηκε επίσης στη συνάντηση που είχε με όλους τους φορείς του κλάδου, με τους οποίους κατέληξε σε μία συμφωνία για τις πρώτες ύλες.

“Η άσφαλτος, που είναι βασική πρώτη ύλη, θα πληρώνεται απολογιστικά. Όσο την παίρνεις, θα την πληρώνεσαι. Το ίδιο  θα ισχύσει και για τους πλαστικούς σωλήνες. Είπαμε και κάτι άλλο. Ότι σε περίπτωση που δεν μπορείτε – μιλάμε για τα μικρά έργα, όχι για τα μεγάλα έργα του Υπουργείου να το εκτελέσετε, σας δίνουμε μία παράταση έξι μηνών, αλλά αν το εκτελέσετε εντός του χρονοδιαγράμματος θα σας δώσουμε ένα μπόνους 5%”, είπε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: “ Άρα βρίσκουμε τρόπους, με τα διαθέσιμα που έχουμε, να συνεχίσουν τα έργα και να μη σταματάνε”.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε: “Δεν υπάρχει καμία σύνδεση με πρόωρες εκλογές. Απλούστατα έχει γίνει μία πολύ σοβαρή δουλειά τα τελευταία δυόμισι χρόνια στο Υπουργείο και έχουν ωριμάσει πολλά έργα και τώρα φαίνονται τα αποτελέσματα”.

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε επίσης ότι: “Ποτέ, μα ποτέ, ούτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν έχουν βγει έργα 8 δις. ευρώ μέσα σε τρία χρόνια”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ