Κ. Καραμανλής: Είναι σε προτεραιότητα αλλά θέλουν χρόνο Ιόνια και Ε-65

Οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κρίνουν την τύχη της επέκτασης της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά καθώς και την σύνδεση του Ε-65 με την Εγνατία. Διαπραγματεύσεις που απαιτούν χρόνο αλλά και εμπέδωσης κλίματος εμπιστοσύνης, όπως σημειώνει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, τονίζοντας ότι κατά το παρελθόν έγιναν λάθη καθώς πρώτα αποφάσιζε η Αθήνα και μετά ενημέρωνε τους εταίρους. Αποτέλεσμα είναι η έντονη δυσπιστία στις Βρυξέλλες για την αναγκαιότητα των έργων αυτών. Άλλωστε θα πρέπει πλέον να συνοδεύονται από μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας ώστε να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση είτε με πόρους κοινοτικούς είτε με την μέθοδο της επέκτασης των συμβάσεων παραχώρησης.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα δεν θα πρέπει να αναμένονται άμεσα θετικές εξελίξεις. Θα απαιτηθεί χρόνος, διαμήνυσε ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής από τα Γιάννινα όπου βρέθηκε για τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των ΚΤΕΛ της χώρας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν θα ανακοινώνει έργα αν δεν είναι έτοιμα να ξεκινήσουν.

Έτσι, όπως δήλωσε, για τον Ε-65 αναμένεται η τελική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώ η επέκταση της Ιόνιας μέχρι την Κακαβιά σημείωσε ότι «είναι σε άμεση προτεραιότητα καθώς όπου υπάρχουν ώριμες μελέτες τα έργα προκρίνονται».

«Δεν θα ανακοινώνουμε έργα αν δεν είναι έτοιμα να ξεκινήσουν», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο κ. Καραμανλής.

Το Υπουργείο ουσιαστικά ζητά πίστωση χρόνου προκειμένου να έχει οριστική απόφαση για την τύχη των συγκεκριμένων οδικών παρεμβάσεων καθώς και για τον τρόπο της χρηματοδότησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ