Κ. Ντόντη: Οι εκλογές με το βλέμμα των νέων

Η Κωνσταντίνα Ντόντη είναι από τις πιο νέες υποψήφιες στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Στα 23 της και με ολοκληρωμένες τις σπουδές της στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης επέστρεψε στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Η επιστροφή της συνέπεσε με την έναρξη των διεργασιών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Από τους νέους που ενδιαφέρονται για όσα συμβαίνουν γύρω τους και θέλουν να αποτελέσουν μέρος των λύσεων και των αλλαγών, η Κωνσταντίνα Ντόντη αποφάσισε να δηλώσει παρούσα με τον συνδυασμό της Τατιάνας Καλογιάννη.

Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου διακρίθηκε για το δυναμισμό και τον ενθουσιασμό.

Η ίδια μιλά στο Epiruspost για την απόφασή της αυτή, για τα σχέδια της, για τα καθημερινά που θα ήθελε να αλλάξουν στα Γιάννινα και παροτρύνει τους νέους να αποτελέσουν τους πρωταγωνιστές των εξελίξεων.

  1. Πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση ;

Επειδή η επιστροφή μου στα Γιάννενα μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου στη Θεσσαλονίκη ,συνέπεσε χρονικά με την περίοδο και τις διαδικασίες των  αυτοδιοικητικών εκλογών επειδή στη συναισθηματική μου συγκρότηση μάλλον ενυπάρχει το στοιχείο εκείνο που με ωθεί να συμμετέχω στα κοινά ,να είμαι ενεργή και να βελτιώνω τα πράγματα γύρω μου και επειδή ζούμε την εποχή της απόλυτης απαξίας όπου γεννιέται όσο ποτέ άλλοτε η ανάγκη να ασχοληθείς με τα κοινά ή να εκφράσεις πολιτική σκέψη.

Θεώρησα ότι είναι η στιγμή να συμμετέχω κι εγώ στη διαδικασία αυτή, όπως και πολλοί άλλοι συνομήλικοί μου.

  1. Επιλέξατε τον συνδυασμό της Τατιάνας Καλογιάννη. Ποιο θεωρείτε ότι είναι το πλεονέκτημά του;

Προσφέρθηκα να συμμετάσχω ως υποψήφια στην δημοτική παράταξη Ιωάννινα 2023_Το Μέλλον Σήμερα θεωρώντας ως πλεονέκτημα της ότι είναι μία νέα παράταξη, με υποψηφίους στη συντριπτική πλειοψηφία νέα και άφθαρτα άτομα καθένα με την δική του ειδίκευση .Το μεγάλο όπλο της παράταξης αυτής  όμως, ακούει στο όνομα  Τατιάνα Καλογιάννη. Ένα άτομο με εμφανή δυναμισμό ,έμπειρο ,με πλούσιο έργο όλα αυτά τα χρόνια, με βούληση και ικανότητες να αλλάξει πολλά στην  πόλη μας ,θέτοντας ως πρόσημο το εφικτό και όχι απαραίτητα το ιδεώδες. Είναι το άτομο αυτό που δίνει σε όλους μας σιγουριά, για την ευθύνη που επιζητούμε και που όποιος το γνωρίσει καλύτερα ,συνειδητοποιεί ότι υπερέχει σαφώς έναντι των άλλων υποψηφίων Δημάρχων

  1. Ποιο πιστεύετε ότι είναι το σημαντικότερο πρόβλημα για τον Δήμο;

Υπάρχουν πολλά μικρά και μεγάλα προβλήματα σ’ αυτήν την πόλη .Θεωρώ όμως ως το μεγαλύτερο πρόβλημα διαχρονικά, την αδυναμία όλων των δημοτικών αρχών μέχρι σήμερα να καταστήσουν τα Γιάννενα Δήμο Πρότυπο και πόλη σημείο αναφοράς .Βλέπουμε μία δημοτική αρχή ,να συμβιβάζεται και να έχει ως ζητούμενο την ικανοποίηση αυτών των αναγκών για τους πολίτες ,με προσφερόμενες υπηρεσίες που είναι και αυτονόητες και εφικτές για άλλες πόλεις. Σκόπιμο είναι στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι στα Γιάννενα αυξήθηκε η επισκεψιμότητα ,όχι επειδή έγινε ομορφότερη η πόλη, αλλά αιτία των οδικών αξόνων που κατασκευάστηκαν,, κοντινότερη πόλη.

  1. Ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα αλλάζατε στα Γιάννινα;

Αυτό που μπορώ να πω χωρίς δεύτερη σκέψη ,είναι το πρόβλημα των αδέσποτων και η επείγουσα επιχρωμάτωση των διαβάσεων πεζών ,όπου πραγματικά εκεί η κατάσταση είναι τραγική Και αυτά είναι προβλήματα από τα οποία απειλούνται ανθρώπινες ζωές και αρτιμέλειες. Οι διαβάσεις πεζών έχουν καταστεί στο σύνολό τους παντελώς δυσδιάκριτες και πρέπει να  έχει πλήρως την ευθύνη ο δήμος και όχι ο οδηγός που θα χρεωθεί κάποια παράσυρση πεζού.

  1. Είστε από τους πιο νέους υποψηφίους των εκλογών. Έλκονται σήμερα οι νέοι από την πολιτική

Δυστυχώς στη χειρότερη χρονική συγκυρία, όπου όλοι οι νέοι πρέπει να ασχοληθούν με τα κοινά, ακριβώς τώρα όλοι  απαξιώνουν και δαιμονοποιούν τα πάντα .Είμαστε η γενιά της κρίσης ,είμαστε η γενιά που πρέπει να αναστρέψει την ύφεση ,να διεκδικήσει τον ρόλο της  σε όλα τα επίπεδα, είτε είναι κεντρική πολιτική σκηνή είτε τοπική αυτοδιοίκηση .Στην γενιά μας έτυχε ο κλήρος  να επωμιστεί τις συνέπειες των λαθών της προηγούμενης και ακριβώς γι’αυτό τον λόγο η αδράνεια είναι ο,τι χειρότερο. Τώρα επείγει όσο ποτέ οι νέοι να αναλάβουν δράση ειδάλλως ,δεν υπάρχει ελπίδα.

  1.  Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε σε όσους ψηφίζουν για πρώτη φορά;

Κυρίως το μήνυμα πρέπει να σταλεί στους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών που ψηφίζουν για πρώτη φορά ,ώστε να μη κατευθύνουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τις  δικές τους πολιτικές ιδεολογίες ή πρότυπα .Πρέπει να εμπιστευτούν την νοημοσύνη και την κρίση των παιδιών τους, γιατί η κάθε γενιά έχει αποδειχθεί ότι εξ’ ορισμού φέρει περισσότερα πλεονεκτήματα από την προηγούμενη .Έχουν άποψη οι νέοι , έχουν κρίση και πρέπει οι ίδιοι ανεπηρέαστα να εκφράσουν πολιτική σκέψη και να είναι πρωταγωνιστές στις εξελίξεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ