Κ. Αρβανιτόπουλος: Να διασφαλιστεί η νομιμότητα στα ΑΕΙ

ARBANITOPOYLOSΝα πράξει τα δέοντα για τη “διασφάλιση της ομαλότητας και της νομιμότητας”, καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη, που παραχωρεί στο ΑΜΠΕ. Πανεπιστημιακός ο ίδιος και αρμόδιος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, στέλνει αυτό το μήνυμα μια μέρα πριν από τη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων.

Ο αναπληρωτής υπουργός, ο οποίος στις προσεχείς εκλογές θα πολιτευθεί στην Α΄περιφέρεια του Πειραιά, μιλάει για τις πολιτικές εξελίξεις, την εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο θεωρεί ως «συνέχεια του Γ. Παπανδρέου», την εμπειρία της συμμετοχής του στο μεικτό σχήμα της κυβέρνησης Παπαδήμου, και ασφαλώς, για τα «φλέγοντα» θέματα του υπουργείου Παιδείας.

Επιπλέον, ο κ. Αρβανιτόπουλος ανακοινώνει ότι το βιβλίο Ιστορίας του Καθηγητή Ι. Κολιόπουλου, που ήρθε για να αντικαταστήσει το επίμαχο της Στ΄τάξης του Δημοτικού, το οποίο προκάλεσε τόσες αντιδράσεις, θα διδάσκεται πλέον σε όλα τα σχολεία από το νέο σχολικό έτος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ