Ήττα της κεντροδεξιάς στο Επιμελητήριο.. Τα αποτελέσματα

apotele epimel

apotele epimel

Βαριά ήττα υπέστη η κεντροδεξιά στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων. Ο υποψήφιος που στηρίχθηκε Γρηγόρης Γκίκας, πάλεψε ουσιαστικά μόνο με τον συνδυασμό του, χωρίς να έχει καμία  βοήθεια από την κομματική οργάνωση. Μάλιστα μέλη της τοπικής ΝΟΔΕ, όχι μόνο δεν στήριξαν το ψηφοδέλτιο αλλά φαίνεται ότι συνέδραμαν τους άλλους δύο υποψηφίους..

Κι αν η Νέα Δημοκρατία υπέστη μια βαριά ήττα με την απώλεια του επιχειρηματικού κόσμου, ουσιαστικός νικητής της εκλογικής αναμέτρησης είναι ο Γιάννης Μήτσης, που δεν είχε –επίσημα τουλάχιστον- την στήριξη κανενός κομματικού φορέα.. Κι αυτό γιατί με τις τέσσερις έδρες που κατάφερε να κερδίσει είναι ο απόλυτος ρυθμιστής της επόμενης μέρας, καθώς ο Δημήτρης Δημητρίου πήρε μεν την πρωτιά όχι όμως και την αυτοδυναμία.

Η συγκρότηση προεδρείου λοιπόν θα εξαρτηθεί αποκλειστικά και μόνο από τον Γιάννη Μήτση και την συνεργασία που θα έχει είτε με τον Δημήτρη Δημητρίου είτε με τον Γρηγόρη Γκίκα.. Εκτός κι αν γίνει αυτό που δεν έχει προηγούμενο δηλαδή….οικουμενική διοίκηση!

Στις κάλπες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Επιμελητήριο προσήλθαν 2.685 μέλη. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 2.622.

Η παράταξη του Δημήτρη Δημητρίου συγκέντρωσε 1.262 ψήφους, ποσοστό 47%.
Η παράταξη του Γρηγόρη Γκίκα πήρε 955 ψήφους, ποσοστό 35,5% και η παράταξη του Γιάννη Μήτση έλαβε 405 ψήφους, ποσοστό 15%.

Ο Δημήτρης Δημητρίου παίρνει 15 έδρες, ο Γρηγόρης Γκίκας 11 και ο Γιάννης Μήτσης πέντε έδρες.

Εκ του αποτελέσματος λοιπόν θα πρέπει να υπάρξουν συνεργασίες ώστε να συγκροτηθεί νέο προεδρείο.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ