«Ήταν μια μεγάλη μέρα..» Δηλώσεις για την ολοκλήρωση της Ιόνιας

egkainia ionia2

egkainia ionia2

Η ολοκλήρωση και η παράδοση της Ιόνιας Οδού έγινε πραγματικότητα… Οι συζητήσεις για τον δυτικό κάθετο άξονα, όπως αρχικά είχε ονομαστεί, είχαν ξεκινήσει εδώ και δύο δεκαετίες περίπου… Το 2006 έγινε το πρώτο βήμα και ακολούθησε η υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης, από τον τότε Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά..

egkainia ionia1

Ακολούθησαν πολλές περιπέτειες, αλλά ο δυτικός κάθετος άξονας, η Ιόνια Οδός, αποτελεί πλέον έναν άξονα ανάπτυξης για την Ήπειρο, την Δυτική Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή η οποία επηρεάζεται είτε άμεσα είτε έμμεσα.

egkainia gourzisΕμφανώς συγκινημένος ο Αντιπρόεδρος της ΤΕΡΝΑ και εκπρόσωπος της Νέας Οδού Μιχάλης Γουρζής, ένας από τους ανθρώπους που έζησαν το έργο σπιθαμή προς σπιθαμή, έκανε λόγο για μια μεγάλη μέρα.. Μεγάλη μέρα και για την εταιρεία αλλά και για την Ήπειρο.

Η διαδρομή από τα Γιάννινα μέχρι το Αντίρριο θα διαρκεί στο εξής μιάμιση ώρα περίπου και θα είναι μία από τις πιο ασφαλείς στη χώρα. Ο κ. Γουρζής μίλησε για διαδρομή- απόλαυση, καθώς παραδόθηκε ένα έργο τεχνικά άρτιο και υπερσύγχρονο. Τα δυσκολότερα τμήματα ήταν στην Κλόκοβα και στο Μενίδι, όμως ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Ο κ. Γουρζής ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην αποπεράτωση της Ιόνιας Οδού και κυρίως το προσωπικό της εταιρείας το οποίο έβαλε ψυχή στο έργο.

egkainia kaxri«Και σε άλλα με υγεία» ήταν η ευχή του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη, ο οποίος μίλησε επίσης για μια μεγάλη μέρα για την περιοχή.. Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη μεγάλη εκκρεμότητα που υπάρχει με το αεροδρόμιο για να καταλήγει ότι «όλοι μαζί μπορούμε να συνεργαστούμε και να το λύσουμε, όλοι μαζί μπορούμε να δουλέψουμε για την Ήπειρο του αύριο».

egkainia kalogianisΟ πρώην αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης, δήλωσε συγκινημένος και σημείωσε ότι η Ιόνια θα δώσει τεράστια αναπτυξιακή ώθηση. Θύμισε ότι οι οδικοί άξονες ξεκίνησαν από τον Γιώργο Σουφλιά, πέρασαν τις περιπέτειες λόγω της οικονομικής κρίσης και αναγνώρισε ότι μετά το 2015 προχώρησαν με ταχείς ρυθμούς.

egkainia stefosΟ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, τόνισε ότι στην Ιόνια Οδό αποτυπώνεται το γεγονός ότι το κράτος έχει συνέχεια. Επανέλαβε την ευχή του Περιφερειάρχη «και σε άλλα με υγεία» και υπογράμμισε την ανάγκη να βρεθεί λύση στο θέμα των καυσίμων στο αεροδρόμιο, ώστε η περιοχή οριστικά να βγει από την απομόνωση.

egkainia katsisΓια αναπτυξιακό έργο μίλησε και ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, συμπληρώνοντας πως «η Ήπειρος και η Θεσπρωτία βγαίνει σήμερα οριστικά από την απομόνωση και πλέον συνδέεται με ασφαλείς και σύγχρονους αυτοκινητόδρομους τόσο με το βορά όσο και το νότο της χώρας».

egkainia dimos«Για εμάς η πλήρης ολοκλήρωση του έργου θα έρθει όταν ο άξονας φτάσει μέχρι την Κακαβιά», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Νίκος Γκόλας, ο οποίος εκπροσώπησε τον δήμαρχο λόγω απουσίας του τελευταίου.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ