Ήταν η χρονιά της Ηπειρωτικής κωπηλασίας

OLYMPION1Γεμάτη μετάλλια και παγκόσμιες διακρίσεις ήταν η χρονιά για την Ηπειρώτικη κωπηλασία.

Το μεγάλο αθλητικό ραντεβού του 2012 ήταν φυσικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου, και η παρουσία των Ηπειρωτών κωπηλατών έφερε μεγάλες διακρίσεις.

Η Αλεξάνδρα Τσιάβου από την Ηγουμενίτσα στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών με την αυναθλήτρια της, Χριστίνα Γιαζιτζίδου, κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, χάνοντας στο νήμα από το κινέζικο πλήρωμα το ασημένιο.

Σπουδαία ήταν και η παρουσία της τετράκωπου ανδρών με τους Γιαννιώτες, Γιώργο Τζιάλλα και Γιάννη Τσίλη και τους συναθλητές τους, Χρήστου και Παπαχρήστου, που κατέλαβαν την 4η θέση.

Το ελληνικό πλήρωμα αδικήθηκε αφού οι διοργανωτές άλλαξαν το διάδρομο στον οποίο τοποθετήθηκε αρχικά, και ο άνεμος δεν ήταν ευνοϊκός.

Όμως πέρα από τους Ολυμπιακούς σημαντική ήταν η παρουσία και στα διάφορα Παγκόσμια Κύπελλα και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Δεν έλειψαν τα μετάλλια και σε διεθνείς ρεγκάτες αλλά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών με το ασημένιο της αθλήτριας του ΝΟΙ στο διπλό σκιφ, Ελένης Διαμάντη μαζί με την Κατερίνα Νικολαϊδου.

Μετάλλια για τους Τσίλη και Τζιάλλα υπήρξε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με το χρυσό ενώ το ασημένιο κατέκτησε η Τσιάβου με την Γιαζιτζίδου.

Ο Τσάλιος του ΝΟΙ κατέκτησε το ασημένιο στο Παγκόσμιο μη ολυμπιακών κατηγοριών, εν’ω η Τσιάβου το χρυσό.

Ο ΝΟΙ σάρωσε τα μετάλλια και στο Βαλκανικό, ενώ η κυριαρχία του συνεχίστηκε και στις εγχώριες διοργανώσεις όπου κατέκτησε και φέτος άνετα τον τίτλο του πρωταθλητή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ