Ήταν αμπέλια, έγιναν δάση και επιστρέφουν στην αρχική χρήση

amiras pliakos

Ήταν αμπέλια κι έγιναν δάση.. Καταγράφηκαν ως τέτοια στους δασικούς χάρτες καθιστώντας ουσιαστικά αδύνατη την αξιοποίησή τους στο Δήμο Ζίτσας.

Τώρα με νομοθετική ρύθμιση θα επιστρέψουν στην αρχική τους χρήση. Την σημαντική για την περιοχή είδηση έκανε γνωστή ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς μετά την συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο.

«Συναντήθηκα με τον Δήμαρχο Ζίτσας, Μιχάλη Πλιάκο με τον οποίο συζητήσαμε για το θέμα των δασωθέντων αγρών (Α.Δ.) που έχει ανακύψει με την ανάρτηση των δασικών χαρτών και αφορά στους επί δεκαετίες αμπελώνες της περιοχής.

Με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί θα επιτρέπεται η αρχική χρήση των δασωθέντων αγρών και θα δώσουμε κίνητρα σε νέους αγρότες να επιστρέψουν στη γη τους.

Ο Δήμαρχος με ενημέρωσε για τα έργα που έχει υποβάλλει στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» και αφορούν στην υδροδότηση, την αγροτική οδοποιία και την ηλεκτροκίνηση. Αναφερθήκαμε εκτενώς και στις πρωτοβουλίες του Δήμου Ζίτσας, του 2ου μεγαλύτερου δήμου του νομού Ιωαννίνων, για την προώθηση του οικοτουρισμού με την διάνοιξη μονοπατιών και την ανάδειξη περιπατητικών διαδρομών» σημειώνει ο κ. Αμυράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ