Ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά… Σφοδρές καταιγίδες στην Ήπειρο

Ισχυρές χιονοπτώσεις εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε όλη την ορεινή ζώνη της Ηπείρου. Οι περιοχές της Κόνιτσας, του Μετσόβου και των Τζουμέρκων έχουν ντυθεί στα λευκά. Το χιόνι έχει φτάσει μέχρι και τα τριάντα εκατοστά, χωρίς να έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και την Εγνατία Οδό καθώς ο αποχιονισμός ήταν άμεσος. Σε αρκετές περιοχές εξακολουθεί να χιονίζει. Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχουν κινητοποιηθεί 15 μηχανήματα, προκειμένου να μείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο στους Νομούς Ιωαννίνων και Άρτας. Οι οδηγοί που κινούνται στα ορεινά θα πρέπει να έχουν απαραίτητα μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας σχεδόν σε όλες τις ημιορεινές και πεδινές περιοχές της Ηπείρου, χωρίς να καταγραφούν μέχρι στιγμής σοβαρά προβλήματα.

Η Πολιτική Προστασία χρειάστηκε να ανοίξει το θυρόφραγμα του Περάματος κατά την διάρκεια της νύχτας προκειμένου να διοχετευτούν προς τον Καλαμά, ποσότητες νερού και να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα στο λεκανοπέδιο.

Όλες οι υπηρεσίες παραμένουν επί ποδός καθώς η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ