Εισβολή στη συνεδρίαση, ένταση για την πλατεία της Ελεούσας

DHMARXEIO_ELEOYSAΛαικές ομάδες από τις τοπικές κοινότητες Ροδοτοπίου και Ζίτσας διέκοψαν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όταν εισέβαλαν στην αίθουσα με συνθήματα και πανό και με αίτημα να καταργηθούν τα ανταποδοτικά τέλη.

Αφορμή για την ενέργεια αυτή αποτέλεσε προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας η οποία αφορούσε στη συγκρότηση επιτροπής με αντικείμενο την καταγραφή κατοικιών που δεν εμφανίζονται τα τετραγωνικά τους κι έτσι δεν καταβάλλουν ανταποδοτικά τέλη.

Τα μέλη των λαικών ομάδων θεώρησαν την απόφαση άδικη και ζήτησαν να μην προχωρήσει ο Δήμος στην υλοποίησή της. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Ρογκότης σημείωσε ότι ο έλεγχος αυτός δεν θα γίνει για όσο διάστημα καταβάλλεται το χαράτσι ενώ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με την σύντομη τοποθέτησή του έδειξε ότι δεν ήταν ιδιαίτερα διατεθειμένος να ανεχθεί περαιτέρω διακοπή και αναστάτωση στη συνεδρίαση.

Το θέμα πάντως που μονοπώλησε το ενδιαφέρον στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν η πρόταση για τη διαμόρφωση της πλατείας στην Ελεούσα.

Πρόταση που δοκίμασε τις αντοχές και της πλειοψηφίας καθώς συνάντησε πλήθος αντιδράσεων από τους δημοτικούς συμβούλους που προέρχονται από την Ελεούσα αλλά και από τους κατοίκους που μαζικά παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση.

Η συζήτηση διήρκησε για τέσσερις ώρες περίπου. Σημείο τριβής αποτέλεσε η τσιμεντοποίηση της πλατείας καθώς από τα δεκατρία στρέμματα προβλέπεται πράσινο μόνο στα τέσσερα ενώ στους υπόλοιπους χώρους θα διαμορφωθεί πίστα skateboard, ποδηλατόδρομους κι άλλα.

Η πρόταση τελικά πέρασε με οριακή πλειοψηφία και πιο συγκεκριμένα με δώδεκα θετικές έναντι έντεκα αρνητικών ψήφων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ