Ιστορικό χαμηλό για την ΕΛΑΣ… «Εξαφανίστηκαν» τα ναρκωτικά από την Ήπειρο!

xasi nea seleukeia

Μακρινό… παρελθόν αποτελούν για την αστυνομία στην Ήπειρο οι κατασχέσεις τόνων ναρκωτικών! Την φετινή χρονιά οι αποδόσεις είναι εξαιρετικά χαμηλές και σίγουρα οι χαμηλότερες που καταγράφονται εδώ και πολύ καιρό!

Ο Αύγουστος δε θυμίζει εποχές προ ανοίγματος των ελληνοαλβανικών συνόρων, όταν και τα λίγα γραμμάρια χασίς αποτελούσαν πρωτοσέλιδη είδηση στον τύπο της εποχής!

Οι επιδόσεις βέβαια και οι κατασχέσεις ποσοτήτων ήταν χαμηλές από τις αρχές του τρέχοντος έτους!

Ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού και χωρίς πλέον να είναι σε εφαρμογή περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας, χωρίς να ισχύει κανενός είδους καραντίνα ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Αλβανία, σημειώνει ιστορικό χαμηλό!

Μόλις 84 γραμμάρια χασίς και πέντε γραμμάρια ηρωίνης κατασχέθηκαν από τις υπηρεσίες της Αστυνομίας σε ολόκληρη την Ήπειρο!

Οι κατασχέσεις από την αρχή της χρονιάς

Η χρονιά δεν ξεκίνησε ούτως ή άλλως με τις επιδόσεις των προηγούμενων. Τον Ιανουάριο και πριν καν η πανδημία φτάσει στην Ευρώπη από τις αστυνομικές υπηρεσίες είχαν κατασχεθεί 189 κιλά χασίς.

Τον Φεβρουάριο είχαν κατασχεθεί 845 κιλά, ποσότητα μεγάλη με την διαφορά όμως ότι τα 790 κιλά αποτελούσαν ένα φορτίο! Επρόκειτο για φορτηγό που είχε εντοπιστεί στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας!

Τον Μάρτιο είχαν κατασχεθεί σε όλη την Ήπειρο μόλις 239 γραμμάρια χασίς. Η χαμηλή επίδοση συνδυάστηκε με την εφαρμογή των πρώτων περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία λόγω της πανδημίας.

Τον Απρίλιο οι κατασχέσεις χασίς έφτασαν στα 98 κιλά. Τα 93 είχαν προέλθει από μία και μόνο περίπτωση. Επρόκειτο για ημεδαπό που εντοπίστηκε με νοικιασμένο αυτοκίνητο στη Βροντισμένη.

Τον Μάιο η Αστυνομία κατέσχεσε μόλις δύο κιλά χασίς.

Τον Ιούνιο κατασχέθηκαν συνολικά 118 κιλά χασίς και τον Ιούλιο 103 κιλά.

Συνολικά από τις αρχές του έτους οι ποσότητες αγγίζουν τον ενάμισι τόνο κι απέχουν μακράν από τα στατιστικά προηγούμενων ετών.

Ο Αύγουστος με τα 84 μόλις γραμμάρια και την κανονικότητα να έχει επανέλθει πλήρωςέδωσε αρνητικό ρεκόρ για τις υπηρεσίες της Αστυνομίας στην Ήπειρο κάτι που θα πρέπει να ερμηνευθεί από τις τοπικές ηγεσίες της ΕΛΑΣ.

Σημειώνεται δε ότι οι μεγάλες χασισοφυτείες στην ευρύτερη περιοχή του Λούρου εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν από υπηρεσίες της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, με εξαίρεση μόνο μία η οποία είχε εντοπιστεί από το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ και επιχείρησαν στη συνέχεια υπηρεσίες της Άρτας και της Πρέβεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ