Ισχυρός παγετός, προβλήματα στις μετακινήσεις

anatoli xioni2

anatoli xioni2

Ασθενής η χιονόπτωση στην περιοχή με τις πρώτες νιφάδες του φετινού χειμώνα να πέφτουν και στην πόλη των Ιωαννίνων… Οι χαμηλές θερμοκρασίες όμως που επικρατούν εδώ και μέρες, δημιούργησαν σχεδόν αμέσως προβλήματα παγετού ειδικά στο λεκανοπέδιο.

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία για μία ακόμη φορά, απέδειξε ότι βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα, κινήθηκαν 18 αποχιονιστικά μηχανήματα, προς διάφορες κατευθύνσεις.

Το χιόνι στα ορεινά, όπως στο Μέτσοβο, την Μηλιά, την Πυρσόγιαννη, την Φούρκα, ξεπερνά τα δέκα εκατοστά, αλλά δεν έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα.

Το βράδυ της Τετάρτης ωστόσο δημιουργήθηκαν προβλήματα στις μετακινήσεις, στα ψηλά σημεία του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, καθώς το χιόνι που έπεσε, μετατράπηκε σε ένα στρώμα πάγου που κάλυψε σε πολλά σημεία τους δρόμους.

Τα προβλήματα εντοπίστηκαν στους Λιγκιάδες, όπου στους ξενώνες της περιοχής, βρίσκονταν και πολλοί τουρίστες, οι οποίοι δεν διέθεταν αντιολισθητικές αλυσίδες. Χρειάστηκε να κινηθεί άμεσα μηχάνημα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, το οποίο έριξε αλάτι ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να διευκολυνθεί η κίνηση των επισκεπτών.

anatolik xioni1

Προβλήματα παγετού έχουν δημιουργεί στην Ανατολή, όπου οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε γυαλί, ειδικά στον λόφο της Αγίας Σοφίας, αλλά και στα Μάρμαρα.

Ο παγετός θα παραμείνει ισχυρός και τις επόμενες ώρες και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις.

anatoli xioni3

anatoli xioni4

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ