Ισχυρή σύσταση για τεστ και στους εμβολιασμένους

test covid1

Ισχυρή σύσταση για διενέργεια τεστ και για τους εμβολιασμένους απευθύνει η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων εν όψει των εορτών.

Η Καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου υπογράμμισε ότι ενώ υπήρχε σταθεροποιητική τάση για την πανδημία, η Επιτροπή αγωνιά για τη διασπορά της παραλλαγής Όμικρον.

Η κ. Παπαευαγγέλου μίλησε για την ατομική ευθύνη που πρέπει να δείξουν όλοι μέσα στις γιορτές. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε όσους έρχονται από το εξωτερικό και σε αυτούς που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού.

«Ακούμε τελευταία συνεχώς για εμβολιασμένους που εκτέθηκαν στον ιό. Οι εμβολιασμένοι ή οι πρόσφατα νοσήσαντες δεν μπαίνουν σε καραντίνα αλλά πρέπει να τηρούν τα μέτρα. Σήμερα όμως θα ήταν σκόπιμο όλοι οι εμβολιασμένοι μετά από στενή επαφή με κρούσμα να μειώσουν την κινητικότητα και να κάνουν δύο τεστ τις επόμενες 7-10 μέρες», τόνισε.

Η καθηγήτρια είπε ότι πρέπει όλοι να κάνουμε self test πριν από τα ρεβεγιόν. Σημείωσε ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για τα τεστ, ενώ επανέλαβε την αξία του εμβολιασμού, τη χρήση της μάσκας και τον αερισμό των χώρων ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ