Ισχυρές πιέσεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

askisi_etoimotitas_p1

Η αύξηση του αριθμού ασθενών που έχουν προσβληθεί από Covid-19 έχει δημιουργήσει ισχυρές πιέσεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς και παράλληλα εφημερεύει κανονικά και αντιμετωπίζει εκατοντάδες άλλα περιστατικά.

Το Νοσοκομείο έχει την υποδομή να θέσει σε λειτουργία και τρίτη Μονάδα Λοιμωδών όμως απαραίτητη προυπόθεση είναι η ενίσχυση με προσωπικό, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει.

Παράλληλα η έλλειψη προσωπικού δεν επιτρέπει στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» την ανάπτυξη μονάδων Covid.

Τα προβλήματα που προκύπτουν από τις αυξημένες πιέσεις που προκαλεί η πανδημία ανέδειξαν οι πρόεδροι των Συλλόγων Εργαζομένων των δύο νοσοκομείων Γιώργος Φλούδας και Κώστας Καλαμπόκας.

Ο κ. Φλούδας υπογράμμισε την ανάγκη να συμβάλλουν τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Ηπείρου στην αντιμετώπιση περιστατικών ώστε να μπορέσει να ανασάνει το Πανεπιστημιακό καθώς η τακτική λειτουργία προσθέτει επιπλέον πίεση.

Ο κ. Καλαμπόκας από την πλευρά του σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες τα νοσοκομεία αγγίζουν τα όρια τους καθώς υπάρχει και «αιμορραγία» στο προσωπικό λόγω κρουσμάτων που καταγράφονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ