Ήρθαν από Βαλκάνια κι Ιταλία αλλά… δυσκολεύτηκαν από την Αθήνα!

adriatiki diaskepsi1

adriatiki diaskepsi1

Κατάφεραν να έρθουν από την Ιταλία, την Κροατία, την Σλοβενία, την Αλβανία, το Μαυροβούνιο, την Σερβία αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν από την Αθήνα… Η Διάσκεψη των Προέδρων Κοινοβουλίων Αδριατικής και Ιονίου, που γίνεται στα Γιάννινα, εξελίσσεται χωρίς την παρουσία του Έλληνα Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και του Υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη, καθώς δεν κατάφεραν να φτάσουν εγκαίρως στην πόλη… Αιτία η ομίχλη και η αναβολή της πρωινής πτήσης από την Αθήνα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Υπουργός Περιβάλλοντος έφτασαν το μεσημέρι στα Γιάννινα, περισσότερο για να τιμήσουν τους συναδέλφους τους που είχαν έρθει από τις υπόλοιπες χώρες. 

Την Διάσκεψη άνοιξε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Αναστάσιος Κουράκης και χαιρέτησε ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος παρέμεινε στην περιοχή μετά την χθεσινή του επίσκεψη στην Ηγουμενίτσα.

adriatiki diaskepsi2

Η Διάσκεψη είχε έναν και βασικό στόχο… Να φέρει στο προσκήνιο την «γαλάζια ανάπτυξη», την ανάπτυξη δηλαδή που μπορεί να έρθει μέσα από την «κοινή θάλασσα» δηλαδή την Αδριατική και το Ιόνιο.

Προς την κατεύθυνση αυτή, το Υπουργείο Ναυτιλίας της χώρας μας, έχει επεξεργαστεί σχέδιο δώδεκα αξόνων, με παρεμβάσεις σε όλο το φάσμα, από τα δίκτυα ενέργειας μέχρι τις ιχθυοκαλλιέργειες και τον τουρισμό.

Η ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ επιτροπών αρμόδιων για θέματα περιφερειακής ανάπτυξης, είναι σημαντικός παράγοντας για την διευκόλυνση των δυνατοτήτων περιφερειακής ολοκλήρωσης στην περιοχή με την μεταφορά τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών σε θέματα στήριξης των περιφερειακών οικονομιών, όπως είναι οι νησιωτικές και οι ορεινές.

Παρόντες στις εργασίες ήταν οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Ιωαννίνων, ο Δήμαρχος της πόλης Θωμάς Μπέγκας και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Η Διάσκεψη τέλος χαιρετίζει το 2ο Φόρουμ της Στρατηγικής της ΕΕ για την Αδριατική και το Ιόνιο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννινα στις 11 και 12 Μαΐου.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ