Την ανάπαυλα στις βροχοπτώσεις επιχειρούν να εκμεταλλευτούν από το πρωί του Σαββάτου οι υπηρεσίες των Δήμων και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου για να προχωρήσουν σε αποκαταστάσεις μετά τις νέες ζημιές που σημειώθηκαν στην περιοχή.
Τα προβλήματα είναι πολλά σε όλο τον ορεινό όγκο και κυρίως στις περιοχές των Τζουμέρκων, του Γεωργίου Καραϊσκάκη αλλά και στη Δημοτική Ενότητα Ζαλόγγου στην Πρέβεζα και κυρίως στην Κοινότητα της Μυρσίνης.
Τα σοβαρότερα καταγράφονται και πάλι στο οδικό δίκτυο με συνεχείς καταπτώσεις και κατολισθήσεις και επαρχιακούς δρόμους που έχουν καταπονηθεί.
Στην Μυρσίνη το φαινόμενο της κατολίσθησης που απειλεί και ένα σπίτι βρίσκεται στο μικροσκόπιο των γεωλόγων οι οποίοι θα αποφανθούν για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν και τον χρόνο εκτέλεσής τους.
Η ανάπαυλα των βροχοπτώσεων δίνει μία ανάσα συνολικά στην περιοχή της Ηπείρου για να υποχωρήσει η στάθμη σε ποτάμια και ρέματα αλλά και στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων όπου η κατάσταση ήταν σε οριακό σημείο.