Ήπειρος: 22,8 εκατομμύρια για 375 επενδυτικά σχέδια στον πρωτογενή τομέα…

Τις αποφάσεις ένταξης στα Σχέδια Βελτίωσης (Δράση 4.1.1 και Δράση 4.1.3) του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου η οποία περιλαμβάνεται στις πρώτες που προχώρησαν στις οριστικές εντάξεις. Στην απόφαση αναφέρονται οι δικαιούχοι καθώς και οι υποχρεώσεις που έχουν στο εξής οι παραγωγοί. Ο συνολικός προϋπολογισμός ενίσχυσης ανέρχεται στα 22,8 εκατομμύρια. Στη δράση 4.1.1 εντάσσονται συνολικά 362 επενδυτικά σχέδια τα οποία καλύπτουν ολόκληρη την Ήπειρο και αφορούν σε επενδύσεις που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης.

Ταυτόχρονα εντάσσονται και έξι συλλογικά σχήματα από τις περιοχές του Νικολάου Σκουφά, της Άρτας, της Ηγουμενίτσας, του Δήμου Ιωαννιτών, Ζηρού και Ζίτσας.

Στην δράση 4,1.3 που αφορά στην υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην χρήση ΑΠΕ και στην προστασία του περιβάλλοντος εντάσσονται συνολικά έξι φυσικά πρόσωπα και ένα συλλογικό σχήμα.

Η υλοποίηση των σχεδίων βελτίωσης αναμένεται να δώσει ισχυρή τόνωση στον πρωτογενή τομέα και στήριξη των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ