Η Ionian Camerata το Σάββατο στην ΕΗΜ

IONIA KAMERATAΤο Σάββατο,15 Μαρτίου στις 7.30 μ.μ. θα εμφανιστεί στην Ε.Η.Μ.,”Αίθουσα Κ.Κατσάρη” του Μεγάρου της, Παρασκευοπούλου 4, η “IONIAN CAMERATA ” που θα ερμηνεύσει έργα J.S.Bach (Κονσέρτο για δύο βιολιά και ορχήστρα εγχόρδων), Weber (Κουιντέτο για κλαρινέτο και ορχήστρα εγχόρδων), F.Mendelsshon (συμφωνία για ορχήστρα εγχόρδων Νο 4) και Ν. Σκαλκώτα (4 Ελληνικοί χοροί, Ηπειρώτικος-Κλέφτικος-Χιώτικος-Κρητικός).

 

Το σύνολο Μουσικής δωματίου “IONIAN CAMERATA” δημιουργήθηκε στην Κέρκυρα το 2012, με πρωτοβουλία του σπουδαίου βιολονίστα Σπύρου Γκικόντη, Καθηγητή του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Αποτελείται από τους: Σπύρο Γκικόντη,Ανθή Ιωαννίδου,Παναγιώτα Καλαβρυζιώτη (βιολιά Ι),Κωνσταντίνο Λεοντάρη, Κωνσταντίνο Σκριμπόνη(βιολιά ΙΙ),Χρήστο Φρόνιμο, Νεφέλη Γαλάνη(βιόλες),Δέσποινα Σπανού, Ειρήνη Μπαρούτα (τσέλα) και Ιωάννη Μαλιόπουλο(κοντραμπάσο). Στο κλαρινέτο το έργο του Weber θα ερμηνεύσει ο Γιάννης Κρητικός.

Είναι από τα πιο νεανικά μουσικά σύνολα στην Ελλάδα,αποτελούμενη κυρίως από φοιτητές της κατεύθυνσης των εγχόρδων, του μουσικού τμήματος του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Έχει δώσει διάφορες συναυλίες με έργα από την εποχή του μπαρόκ μέχρι αυτή του ρομαντισμού. Έχοντας δε και στόχο την μελέτη και προώθηση Ελλήνων συνθετών που έγραψαν έργα για ορχήστρα εγχόρδων, συμπεριλαμβάνει στο ρεπερτόριο της και τέτοιες συνθέσεις.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ