Ο Τσίπρας στην Κλόκοβα.. Μάρτιο του 2017 λειτουργική Ιόνια

ioania tsipras1

ioania tsipras1

Τον Μάρτιο του 2017 θα δοθεί σε λειτουργική κυκλοφορία η Ιόνια Οδός, ενώ τον Αύγουστο του ίδιου έτους θα δοθεί σε πλήρη λειτουργία το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου.

Αυτή ήταν η εξαγγελία που έκανε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το απόγευμα της Παρασκευής επισκέφθηκε τα έργα της Ιόνιας στην σήραγγα της Κλόκοβας.

Στο κυβερνητικό κλιμάκιο συμμετείχαν ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

ioania tsippas2

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην επαναδιαπραγμάτευση των τεσσάρων οδικών αξόνων, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε όφελος 764 εκατομμυρίων ενώ 230 εκατομμύρια ήταν το όφελος από την Ιόνια Οδό.

«Η Ιόνια οδός έπρεπε να είχε γίνει πριν πολλά χρόνια. Η ολοκλήρωση της την επόμενη χρόνια θα αλλάξει τον οδική χάρτη της χώρας και θα αναβαθμίσει ουσιαστικά τη ζωή στη Δυτική Ελλάδα» είπε ο Πρωθυπουργός και διευκρίνισε ότι «τον Μάρτιο του 2017 το σύνολο του έργου της «Ιόνιας Οδού» παραδίδεται σε λειτουργική κυκλοφορία και λίγους μήνες αργότερα τον Αύγουστο του 2017 σε πλήρη λειτουργία».

Η πρόοδος κατασκευής της «Ιόνιας Οδού» ανέρχεται σήμερα πάνω από το 80%, (πρόοδος του έργου μέχρι και Ιούλιο 2016: 81,26 %). Για να ολοκληρωθεί το έργο έχει ήδη προχωρήσει η μίσθωση 1.746 στρεμμάτων γης από 363 ιδιοκτήτες των οποίων οι απαλλοτριώσεις εκκρεμούσαν. Επιπλέον υπάρχει επιτάχυνση των αρχαιολογικών ανασκαφών και των εργασιών μεταφοράς των δικτύων κοινής ωφέλειας.

Παρόντες στην επίσκεψη του πρωθυπουργού ήταν ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά και ο δήμαρχος Ναυπακτίας Π. Λουκόπουλος και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ