Ιόνια Οδός… Αναμένει τη νέα γενιά έργων!

«Όραμα και διάθεση υπάρχουν. Το ίδιο και οι προϋποθέσεις. Όλα τα άλλα είναι ζήτημα χρόνου»… Η επισήμανση ανήκει στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Νέας και Κεντρικής Οδού Στέλιο Πενθερουδάκη και γίνεται σε άρθρο του για την ειδική έκδοση της εφημερίδας «Πελοπόννησος» με αφορμή το 7ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας. Το άρθρο επικεντρώνεται τόσο στις αλλαγές που έχει επιφέρει η Ιόνια Οδός όσο και στη νέα γενιά έργων που αναμένει. Το δεύτερο έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ήπειρο λόγω των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν τόσο με την σύνδεση της Πρέβεζας όσο και με την επέκταση προς την Κακαβιά.

Η Ιόνια Οδός είναι έτοιμη όπως φαίνεται να αναλάβει τα έργα αυτά. Απομένει να υπάρξει η ανάλογη πολιτική βούληση.

«Η Ιόνια Οδός είναι πολλά περισσότερα από τα 196 χιλιόμετρα, σύγχρονου, ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου. Είναι ένα έργο πνοής, που ήρθε να καλύψει μια απαίτηση ετών, να βγάλει την Ήπειρο από την απομόνωση, να συνδέσει ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα και να γίνει σημείο αναφοράς για το μέλλον», αναφέρει στο άρθρο του ο κ. Πενθερουδάκης.

Τονίζει με έμφαση ότι η εταιρία ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και αναμένει την ανάληψη πρωτοβουλιών για να περάσει στη νέα εποχή έργων που θα συμπληρώσουν την Ιόνια Οδό, επιταχύνοντας περεταίρω την ανάπτυξη.

Ανάμεσα στα έργα αυτά, όπως τα καταγράφει στο άρθρο συγκαταλέγονται:

– Η Σύνδεση Λιμένος Αστακού με την Ιόνια Οδό μέσω σύγχρονο αυτοκινητοδρόμου μήκους 25 χλμ. από τον Ανισόπεδο Κόμβο Αγίου Ηλία έως τον Λιμένα Αστακού. Για το έργο αυτό, υπάρχει προμελέτη & είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε για τους όρους συγχρηματοδότησης.

– Η Σύνδεση με την Αλβανία, μέσω της συνέχειας της Ιόνιας Οδού από τον Ανισόπεδο Κόμβο Εγνατίας μέχρι το συνοριακό σταθμό Κακαβιάς μήκους 70χλμ. Για το έργο αυτό υπάρχουν οριστικές μελέτες από την Περιφέρεια Ηπείρου και το έργο είναι ώριμο προς κατασκευή.

– Η Σύνδεση της πόλης Αγρινίου με την Ιόνια Οδό στον Ανισόπεδο Κόμβο Αγγελοκάστρου, μήκους περίπου 20χλμ., για το οποίο υπάρχει προμελέτη, είναι αίτημα των κατοίκων Αγρινίου και είμαστε ανοιχτοί σε σχέση με τους όρους συγχρηματοδότησης.

– Η Παράκαμψη Φιλιππιάδας και η σύνδεσή της σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα, μήκους 5 χλμ. Υπάρχουν οι μελέτες & το έργο είναι ώριμο προς κατασκευή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ