Ιόνια Οδός- Ε65… Μάχη με τον χρόνο αλλά και με τα προβλήματα

ionia ggimonotopu

ionia ggimonotopu

Πολύ μακριά από τον στόχο της ολοκλήρωσής τους, στους πρώτους μήνες του 2017 βρίσκεται οι μεγάλοι οδικοί άξονες, ειδικά η Ιόνια Οδός και ο Ε-65.

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν υπερβολικά ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν έντονα, χωρίς προς το παρόν να φαίνεται διέξοδο.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα στο βόρειο τμήμα της Ιόνιας, από τη Σκλίβανη μέχρι την Πεδινή, όπου τα έργα δεν προχωρούν κι όχι βέβαια με ευθύνη του παραχωρησιούχου.

Τα προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις αλλά και με τις αρχαιολογικές έρευνες παραμένουν, χωρίς το κράτος να μπορεί να δώσει, προς το παρόν, οριστικές κι αποτελεσματικές λύσεις.

Με βάση λοιπόν τους ρυθμούς υλοποίησης που καταγράφονται αυτούς τους μήνες, η ολοκλήρωση τον Μάρτιο του 2017, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη, έως απίθανη.

Φυσικά δεν γίνεται λόγος για ολοκλήρωση της σήραγγας στην Κλόκοβα, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ιόνιας Οδού. Άλλωστε ήταν γνωστό, σχεδόν εξ αρχής, ότι το συγκεκριμένο τμήμα θα είναι το τελευταίο που θα δοθεί στην κυκλοφορία.

Στον άξονα Κεντρικής Ελλάδος, γνωστό ως Ε65, ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση για το βόρειο τμήμα του, τη σύνδεση δηλαδή με την Εγνατία Οδό..

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο μειονέκτημα καθώς κινδυνεύει να μείνει ένας δρόμος, χωρίς αρχή και τέλος!

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ