Ιωάννου- Ριζόπουλος και στο… βάθος Θεοχάρης..

epirus touristikio1

Μία αναπάντεχη αντιπαράθεση επεφύλασσε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κι αυτή αφορούσε τα τουριστικά!

Πρωταγωνιστές ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος και στο βάθος ο Υπουργός Τουρισμού που συνομίλησε και με τους δύο αλλά φαίνεται πως είπε διαφορετικά πράγματα στον καθένα..

Κι αυτό προκύπτει από όσα μετέφεραν στο σώμα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση της παράταξης «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» με αναφορές στη συνάντηση που είχε ο επικεφαλής της κ. Σπ. Ριζόπουλος με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη.

Μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Ως καθ΄ ύλην αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης έστειλα το δημοσίευμα στον κ. Θεοχάρη και μιλήσαμε την περασμένη Παρασκευή. Μου είπε ότι ο κ. Ριζόπουλος περιγράφει προσωπικές απόψεις του που δεν ανταποκρίνονται στις δικές μου απόψεις. Δεν χρειάζομαι τον κ. Ριζόπουλο να με βοηθήσει έχω υπηρεσία Τύπου που θα μπορούσε να δημοσιοποιήσει την άποψή μου. Όλη  η χώρα γνωρίζει τις απόψεις μου, γνωρίζει πόσο πιστεύω στην Ήπειρο, η οποία σαφώς είναι  τουριστικός προορισμός και το έχω πει επανειλημμένως δημοσίως. Όποιος κάνει τέτοιες δηλώσεις βλάπτει την Ήπειρο». Αυτές είναι δηλώσεις του κ. Θεοχάρη, ο οποίος με εξουσιοδότησε να τις πω εξήγησε ο Αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος αναφέρθηκε και σε άλλα τρία σημεία της ίδιας ανακοίνωσης της παράταξης «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ»  για το επίπεδο φιλοξενίας, για σοβαρό ξένο τουρισμό και τον υπέρμετρο τοπικισμό: «Αυτά κάνουν ζημιά. Είμαστε σε εποχή που οι επιχειρηματίες του κλάδου θέλουν να φέρουν κόσμο στην περιοχή. Και βγαίνει ένας επικεφαλής παράταξης  και λέει ότι δεν είμαστε έτοιμοι. {…} Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δυσφήμιση, αυτό είναι τραγικό. Η Ήπειρος είναι ο, τι καλύτερο υπάρχει σε φιλοξενία και σε κάθε επίπεδο», κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Στράτος Ιωάννου.

Ο Σπύρος Ριζόπουλος επανήλθε και όπως αναφέρει ο Στράτος Ιωάννου παραποίησε τα λεγόμενά του.

Σε ανακοίνωσή του δε αναφέρει ότι «θεώρησε σημαντικό να επικοινωνήσει άμεσα με τον κ. Θεοχάρη, ο οποίος του απάντησε λέγοντας του ότι η δουλειά του είναι να σέβεται όλες τις απόψεις.

Για το αν και κατά πόσο ο κ. Θεοχάρης τοποθετείται μέσω επίσημων δελτίων τύπου του υπουργείου, όπως υποστήριξε ο κ. Ιωάννου, πρέπει να σημειωθεί ότι τη συνάντηση μαζί του διεκδίκησε και πέτυχε ο κ. Ριζόπουλος, ως εκ τούτου δεν υπήρχε κανένας λόγος να υπάρξει ανακοίνωση εκ μέρους του υπουργείου.

Ο κ. Ιωάννου έχει αποτύχει ως αντιπεριφερειάρχης στα ζητήματα τουρισμού, έχει αποτύχει στην εκπροσώπηση του νομού Πρεβέζης που είναι τουριστικός προορισμός και εθελοτυφλεί απαιτώντας να δαπανήσουμε εκατομμύρια σε μια προβολή την όποια εκείνος και η ομήγυρή του δεν μπορούν να αξιοποιήσουν προς όφελος της Ηπείρου.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Ριζόπουλος «μπορεί προς ίδιον όφελος να τα καταφέρνετε μια  χαρά, ως εκπρόσωπος της Ηπείρου όμως έχετε αποτύχει».

Ρωτούν λοιπόν οι Ορίζοντες Ηπείρου:

Α) Γιατί τόσα χρόνια αυτή η συζήτηση σε ουσιαστικό και τεχνοκρατικό επίπεδο δεν έχει γίνει ποτέ από την Περιφέρεια με οποιοδήποτε υπουργό;

Β) Θα δει επιτέλους η Περιφερειακή Αρχή την αλήθεια κατάματα, ότι  δεν έχει ούτε όραμα ούτε γνώσεις για το τουριστικό προϊόν;

Κύριοι της Περιφερειακής Αρχής, αν δεν μπούμε αλήθειες θα χάσουμε και το 2%.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ