Ιωάννινα- Κακαβιά… Υπουργείο δημοπρατεί, Περιφέρεια απαντά!

ionia odos n

Από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν πανηγυρικά ανακοινώθηκε η δημοπράτηση του οδικού άξονα Ιωαννίνων Κακαβιάς όλα βρίσκονται στο ίδιο ακριβώς σημείο.. Στη δημοπράτηση δηλαδή.

Ο διαγωνισμός ακυρώθηκε ήδη μία φορά ενώ η τύχη του δεύτερου θα κριθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων.

Το Υπουργείο Υποδομών δημόσια δεν τοποθετήθηκε για την πολύμηνη καθυστέρηση ενώ όπως προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα που έχει καταθέσει στην αρχή εκφράζει φόβους για την τύχη του έργου λόγω των συνεχών προσφυγών.

Μόνο που οι προσφυγές είναι αποτέλεσμα των όρων της διακήρυξης που το ίδιο συνέταξε. Μάλιστα στη δεύτερη δεν προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες αλλαγές για τις οποίες είχαν δικαιωθεί οι προσφεύγοντες.

Το Υπουργείο λοιπόν δεν τοποθετήθηκε αλλά για το έργο μίλησε για μία ακόμη φορά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου. Μάλιστα προέτρεξε και προλαβαίνοντας τις κινήσεις του Υπουργείου ανέφερε πως αν απαιτηθούν αλλαγές στη διακήρυξη αυτές θα γίνουν!!!

Το  πρόβλημα που υπάρχει δεν αφορούν το έργο, αλλά μόνο  τη διακήρυξή του, κατά της οποίας έχει προσφύγει κοινοπραξία από μικρές εταιρίες που θέλουν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε. «Πάντα αυτό μπορεί να συμβεί σε  μία διακήρυξη. Περιμένουμε την απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων που θα εξετάσει την  ένσταση. Αν χρειαστεί αλλαγή, θα γίνει», τόνισε ο κ. Καχριμάνης.

Κι όλα αυτά για ένα έργο που δεν εξαρτάται από την Περιφέρεια και τις υπηρεσίες της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ