Ιωάννινα: Ημέρα αιμοδοσίας στο 8ο ΓΕΛ – Κάλεσμα προσφοράς ζωής

aimodosia

Το 8ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων ανοίγει τις πόρτες του στην κοινωνία και διοργανώνει ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας, απευθύνοντας κάλεσμα σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και σε κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη της πόλης να συμμετάσχει σε μια πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2025, από τις 9:00 έως τις 13:00, στις εγκαταστάσεις του σχολείου, στο τέρμα της Λεωφόρου Δωδώνης. Σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία οι ανάγκες για αίμα αυξάνονται σημαντικά, ιδιαίτερα ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, η σχολική κοινότητα επιχειρεί να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ζωής και κοινωνικής ευθύνης.

Η εθελοντική αιμοδοσία συνδιοργανώνεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου ΓΕΛ Ιωαννίνων, με τη στήριξη του Τμήματος Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, που θα διασφαλίσει την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος, αλλά και η καλλιέργεια της κουλτούρας του εθελοντισμού, ιδιαίτερα στους νέους. Το σχολείο καλεί και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να καλύψουν την εκδήλωση, συμβάλλοντας στη διάδοση του μηνύματος ανθρωπιάς και προσφοράς:
«Δώσε αίμα – πρόσφερε ζωή».