Ιωάννινα: Διαδήλωση συμπαράστασης στο λαό της Παλαιστίνης

diadilosi palaistini

Ένα ακόμη συλλαλητήριο συμπαράστασης στο λαό της Παλαιστίνης  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή μετά από πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.

Η συγκέντρωση αλληλεγγύης άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό από τον Χάλεντ Καμπάνη, παλαιστίνιο ορθοπεδικό γιατρό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων που υπογράμμισε την ισραηλινή κατοχή στην Παλαιστίνη εδώ και 75 χρόνια, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις ευθύνες των ΗΠΑ, ΕΈ και της Ελληνικής κυβέρνησης που στηρίζουν σήμερα τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα.

Στη συνέχεια διαβάστηκε το μήνυμα της γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών και ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Νίκο Έξαρχο πρόεδρο του εργατικού κέντρου Ιωαννίνων και βουλευτή του ΚΚΕ όπου επεσήμανε ότι ο μοναδικός τρόπος να σταματήσει η σφαγή και ο πόλεμος στην Παλαιστίνη είναι η αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ. Πρόσθετα ανέδειξε τις πολιτικές ευθύνες της Ελληνικής κυβέρνησης που δεν ψήφισε στον ΟΗΕ το ψήφισμα για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, αντίθετα επιλέγει να ταυτιστεί με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

Ακολούθησε διαδήλωση από μέλη συνδικάτων και μετανάστες από τη Μέση Ανατολή ανάμεσά τους και αρκετοί από την Παλαιστίνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ