Αύξηση της κίνησης και στα Γιάννινα ανακοίνωσε η Aegean

AEGEAN AERΑύξηση της επιβατικής κίνησης εσωτερικού κατά 10% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ανακοίνωσε για τον Νοέμβριο του 2013 η Aegean Airlines, έναν μήνα μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Olympic Air.

Η εταιρεία μιλά για οφέλη που καθίστανται εμφανή και «προκύπτουν από τις συνέργειες του δικτύου, μετά την ενοποίηση, τόσο για την εταιρεία όσο και για τους επιβάτες για τις πτήσεις εσωτερικού».

 

Όπως αναφέρει, ήδη τον Νοέμβριο, «τον πρώτο μήνα της κοινής πορείας των δύο εταιρειών και μετά από τέσσερα χρόνια συνεχούς κάμψης, σημειώθηκε για πρώτη φορά αύξηση στην αθροιστική κίνηση εσωτερικού των δύο εταιρειών, η οποία διαμορφώθηκε στο 10% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2012».

Συγκεκριμένα, η Aegean και η Olympic Air μετέφεραν τον Νοέμβριο αθροιστικά 315.000 επιβάτες, έναντι 286.000 την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

«Ο κοινός σχεδιασμός του προγράμματος πτήσεων βελτίωσε τις επιλογές του επιβατικού κοινού, ενώ παράλληλα η επιθετική τιμολογιακή πολιτική, που εκφράστηκε μέσα από τη διάθεση μεγάλου αριθμού χαμηλών ναύλων, ιδιαίτερα στους νησιωτικούς προορισμούς, συνέβαλε σημαντικά στην αύξηση της κίνησης» σημειώνει η εταιρεία.

Μάλιστα, διαπιστώνει ότι ύστερα από τέσσερα χρόνια ύφεσης καταγράφεται αύξηση της κίνησης σε προορισμούς όπως τα Χανιά, η Χίος, η Μυτιλήνη και τα Ιωάννινα.

Η Aegean σημειώνει ότι στην αύξηση αυτή συνέβαλαν οι δύο νέες κατηγορίες ναύλων στην οικονομική θέση, που προσφέρουν μεγαλύτερη οικονομία για ταξίδια χωρίς αποσκευή (GoLight) ή με αποσκευή και απεριόριστη ευελιξία (Flex), αντίστοιχα. Μάλιστα, από τον Φεβρουάριο του 2014 θα έρθει επέκταση αυτής της κατηγορίας εισιτηρίων και στο δίκτυο της Olympic Air, κάτι που εκτιμάται ότι θα αυξήσει τη ζήτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ