Ιωάννινα 2023: Παρουσίασε πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της παράταξης «Ιωάννινα 2023» το οποίο είναι διαρθρωμένο σε οκτώ άξονες παρουσίασε η υποψήφια δήμαρχος Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη καθώς και υποψήφιοι του συνδυασμού της.

Στην εισαγωγική της τοποθέτηση η κ. Καλογιάννη τόνισε ότι σκοπός είναι ένας σύγχρονος και λειτουργικός δήμος που θα παρέχει στους πολίτες υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, στους επισκέπτες κάθε δυνατότητα ώστε να νιώθουν γοητευμένοι, ένας δήμος που θα παρακολουθεί τα ευρωπαϊκά δρώμενα και θα μετέχει με προτάσεις.

Προϋπόθεση, όπως ανέφερε η κ. Καλογιάννη είναι να προωθηθούν έργα υποδομής, να οργανωθούν σε σύγχρονη βάση οι δομές του Δήμου, να υπάρξει ορθολογισμός στις τιμολογήσεις των τελών, να αναδειχθεί κάθε δημοτική ενότητα σε εν δυνάμει κέντρο του Δήμου, να αναβαθμιστεί η λίμνη και να αποκτήσει υποδομές, να προωθηθεί η ψηφιακή τεχνολογία, νε αξιοποιηθεί η περιουσία του Δήμου, να αξιοποιηθούν τα εγκαταλειμμένα ιδιωτικά ακίνητα και να αναπτυχθεί μία μόνιμη και λειτουργική σχέση με το Πανεπιστήμιο.

Η κ. Καλογιάννη αναγνώρισε ότι μέρος του προγράμματος απαιτεί χρόνο πέραν της τετραετίας ωστόσο συμπλήρωσε πως στην τετραετία θα τεθούν οι βάσεις για όλους τους άξονες ενώ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη σύμπραξη με ιδιωτικά κεφάλαια για πολλές παρεμβάσεις.

Οι τομείς που είναι διαρθρωμένο το πρόγραμμα είναι:

  • Νέα διακυβέρνηση του Δήμου. Τις αναλυτικές προτάσεις παρουσίασε ο Βασίλης Κοσμάς. Αποσκοπούν στην ταχύτερη κι αποτελεσματικότερη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών, στην ενίσχυση των εσόδων και την εξοικονόμηση πόρων του Δήμου και στην ελάφρυνση των τιμολογίων.
  • Πολιτισμός, Παιδεία κι Αθλητισμός. Τις προτάσεις παρουσίασε ο Φίλιππος Ευαγγέλου. Στόχος τους η σύνδεση του πολίτη με την ιστορία του τόπου σε συνεργασία και με τους αρμόδιους φορείς, η δημιουργία νέων υποδομών για την ανάδειξη της πόλης σε αθλητικό κέντρο υπετοπικού χαρακτήρα και η δημιουργία μόνιμης δομής βιωματικής εκπαίδευσης μαθητών και ενηλίκων.
  • Έργα υποδομών- Δημόσιος χώρος. Τις προτάσεις παρουσίασε η Κλεοπάτρα Παπακώστα. Βελτίωση της προσβασιμότητας των πεζών. Οι προτάσεις αποσκοπούν σε παρεμβάσεις σημειακού χαρακτήρα για τη διευκόλυνση της κίνησης πεζών – οχημάτων, δημιουργία υποδομών εγκατάστασης Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ανάπτυξη – επέκταση υφιστάμενων οδικών αξόνων και δημιουργία μιας νέας ταυτότητας και αισθητικής για την πόλη.
  • Περιβάλλον κι ενέργεια: Τις προτάσεις παρουσίασε ο Γιάννης Παπαγιάννης και βασικοί τους στόχοι είναι η προστασία των υδατικών πόρων, η πρόληψη της ρύπανσης και των καταστροφών, η πρόληψη παραγωγής αποβλήτων, η οργάνωση και βελτιοποίηση αποκομιδής των απορριμμάτων, η ενημέρωση των πολιτών, η ανακύκλωση και η διαλογή στην πηγή.
  • Κοινωνική πολιτική. Τις προτάσεις παρουσίασε ο Κώστας Τσακλής. Σκοπός τους είναι η στήριξη των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, η υποστήριξη δομών τρίτης ηλικίας, η υποστήριξη της διαβίωσης των οικονομικά ασθενέστερων, η στήριξη των ΑμΕΑ.
  • Χωροταξία, πολεοδομία, λίμνη. Τις προτάσεις παρουσίασε η Ελένη Γκόλα. Σκοπός τους είναι η ολοκλήρωση και εφαρμογή χωροταξικού πολεοδομικού σχεδιασμού, η ανάδειξη της λίμνης, υποδομές περιβαλλοντικής παρακολούθησης, αναψυχής και ανάδειξης της λιμναίας και παραλίμνιας περιοχής και εξυπηρέτησης ναυταθλητικών εγκαταστάσεων και συγκοινωνίας.
  • Έξυπνη πόλη και καινοτομία. Τις προτάσεις παρουσίασε ο Νίκος Ντέμος. Σκοπός τους η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των δημοτών, η διαβούλευση και η επικοινωνία, οι ηλεκτρονικές πληρωμές, η ενημέρωση του δημότη, η λειτουργική διασύνδεση με το Πανεπιστήμιο και η ανάδειξη της πόλης.
  • Ανάδειξη της πόλης- επιχειρηματικότητα. Τις προτάσεις παρουσίασε ο Στάθης Σιούτης. Σκοπός τους η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης, η ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, η ενίσχυση του τουρισμού και η προβολή της πόλης.

Σε όλους τους άξονες περιλαμβάνονται αναλυτικά τα έργα και οι δράσεις που προτείνει η παράταξη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ