«Ιωάννινα 2023» εναντίον Δημοτικής Αρχής για τη Δομπόλη

DOMPOLH2

Επίθεση στη Δημοτική Αρχή εξαπολύει η παράταξη της Τατιάνας Καλογιάννη με αφορμή το σχέδιο να μετατραπεί σε διοικητικό κέντρο το κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου, την οποία όμως συνοδεύει με στοιχεία από τον φάκελο οικοδομικής άδειας του 2005 που αφορούσε τότε την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Ηπείρου.

Η κ. Καλογιάννη στην ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις είναι προειλημμένες και σημειώνει ότι έχει αποκλειστεί κάθε εναλλακτικό σενάριο.

Με την ανακοίνωση δεν κάνει εναλλακτική πρόταση αλλά κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή ότι δεν έχει προχωρήσει σε συνολική καταγραφή του κτιριακού αποθέματος.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Είναι φανερό πλέον ότι η συγκεκριμένη λύση μεθοδεύεται και μάλιστα, χωρίς να έχει προηγηθεί κανενός είδους μελέτη (αξιοποίησης κτιριακού αποθέματος, αναγκών της πόλης, κυκλοφοριακή, αρχιτεκτονική, κλπ) και κυρίως χωρίς να έχει προηγηθεί ένας πραγματικός δημόσιος διάλογος.

Έχουμε τονίσει επανηλειμμένα ότι οι χωροθετήσεις και χρήσεις των κτιρίων είναι παράλογο να αλλάζουν με την εναλλαγή των προσώπων στις θέσεις εξουσίας. Από καμία αρχή του σύγχρονου δημόσιου management δεν προκύπτει κάθε νέα αρχή να απορρίπτει την εργασία που έχει προηγηθεί και να αναπροσαρμόζει τους σχεδιασμούς σύμφωνα με τις δικές της απόψεις ή και –ακόμη χειρότερα- σύμφωνα με τις τυχαίες επιθυμίες της.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Δήμαρχος βιάστηκε να ζητήσει την παραχώρηση του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη για συγκεκριμένη χρήση, γιατί προηγουμένως δεν είχε προχωρήσει σε μία συνολική καταγραφή του κτιριακού αποθέματος του Δήμου και σε μία σοβαρή αποτύπωση των αναγκών της πόλης.

Σήμερα, και υπό τη δέσμευση των συμφωνηθέντων με την ΕΤΑΔ ΑΕ, είναι φυσιολογικό να αγωνιά για μία οποιαδήποτε λύση και να αδημονεί για το πότε θα εγκατασταθεί ένας κατασκευαστής με αντικείμενο την ανακατασκευή του κτιρίου στη Δομπόλη και, ας προκύψει οτιδήποτε.

Οι αυτοσχεδιασμοί πρέπει να σταματήσουν στην πόλη.

Πρέπει να γίνουν οι σωστές επιλογές και να υλοποιηθούν με τον σωστό τρόπο.

Εξακολουθούμε να έχουμε σοβαρές αμφιβολίες αν αυτά μπορούν να γίνουν από την νυν Δημοτική Αρχή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ