Ιωάννινα 2023: Εγκαλεί τη Δ.Α. για την πεζοδρόμηση

Κριτική στη Δημοτική Αρχή ασκεί με ανακοίνωσή της η παράταξη «Ιωάννινα 2023» αυτή την φορά για την δέσμη μέτρων στήριξης της επιχειρηματικότητας και για την διάθεση κοινόχρηστων χώρων ώστε να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα.

Η παράταξη ισχυρίζεται ότι η οριστικοποίηση της δεύτερης δέσμης μέτρων έχει καθυστερήσει ενώ υποστηρίζεται ότι οι επαγγελματίες στον χώρο της εστίασης ξεκίνησαν την λειτουργία τους με έντονη αγωνία για την οικονομική κατάσταση.

Αναφέρει ακόμη ότι δεν γνωρίζουν αν θα επεκτείνουν τα τραπεζοκαθίσματα και αν θα υπάρξουν ελαφρύνσεις.

Το πιο ενδιαφέρον σημείο της ανακοίνωσης ωστόσο αφορά στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν γίνει στην παραλίμνια περιοχή.

Η παράταξη της Τατιάνας Καλογιάννη εγκαλεί την Δημοτική Αρχή επειδή δεν συνομίλησε με τους επιχειρηματίες του Μώλου και υποστηρίζει ότι τα μέτρα προκαλούν μόνιμη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

«Ακόμη, και σχετικά με τη συνεργασία και τον διάλογο, για τα οποία  δεσμεύεται μονίμως ρητορικά η Δημοτική Αρχή, πρέπει να ενημερώσει την  κοινωνία εάν και πότε συνεννοήθηκε με τους επιχειρηματίες της «Πλατείας Μαβίλη» και της περιοχής «ΚΥΡΑ ΦΡΟΣΥΝΗ» για την απαγόρευση, προσωρινή ή μόνιμη, των οχημάτων στην παραλίμνια ζώνη. Έχει αντιληφθεί η Δημοτική Αρχή το μέγεθος του προβλήματος που δημιούργησε λόγω της απροειδοποίητης αυτής ρύθμισης μέσω απαγορεύσεων, στους γειτονικούς δρόμους εξ αιτίας της δημιουργηθείσας μόνιμης κυκλοφοριακής συμφόρησης;» αναφέρει μεταξύ άλλων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ