Ημερήσια σίτιση με 1,80 ευρώ για τους φοιτητές.. Χωρίς αποφάσεις η συνάντηση Δήμου Πρυτανείας

Χωρίς ουσιαστικές αποφάσεις έληξε μία ακόμη συνάντηση των Πρυτανικών Αρχών και διαπαραταξιακής αντιπροσωπείας του Δήμου Ιωαννιτών με σκοπό την αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα που έχουν αναδείξει το τελευταίο διάστημα οι φοιτητές. Τα σημαντικότερα απ’ αυτά σχετίζονται με την στέγαση, τη σίτιση και την μετακίνηση. Παρά την πολύωρη συζήτηση οι αποφάσεις παραπέμφθηκαν στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προς το τέλος του μήνα. Μάλιστα η αντιπροσωπεία του Δήμου αποχώρησε και με αιτήματα που θέτει πλέον το ίδιο το Πανεπιστήμιο.

Κι αυτά δεν είναι άλλα από την ύπαρξη ειδικού τέλους ύδρευσης και αποχέτευσης ώστε τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν να δοθούν στην φοιτητική μέριμνα.

Μπορεί να μοιάζει αυτονόητη η ειδική χρέωση και είναι σίγουρο ότι έπρεπε να ισχύει εδώ και χρόνια όμως η πράξη είναι εντελώς διαφορετική.

Η σίτιση αποτελεί ένα μείζον πρόβλημα ειδικά για τους φοιτητές που διαμένουν στην εστία της Δομπόλη, η οποία δεν περιλαμβάνεται στην δικαιοδοσία του Πανεπιστημίου. Στην εστία μένουν περίπου 250 φοιτητές. Το κόστος της σίτισης όπως έχει οριστεί ανέρχεται στο 1,80 ευρώ ημερήσια με αποτέλεσμα η ποιότητα του φαγητού που προσφέρεται στους φοιτητές να είναι υποβαθμισμένη.

Το κόστος είναι ίδιο και στη φοιτητική Λέσχη του Πανεπιστημίου αλλά εκεί ο αριθμός των φοιτητών είναι πολύ μεγάλος – περίπου 4.000- οπότε ο επιχειρηματίας μπορεί και κρατάει την ποιότητα σε αξιοπρεπή επίπεδα.

Το Πανεπιστήμιο είχε τη δυνατότητα να απορροφήσει τις εγκαταστάσεις της οδού Δομπόλη αλλά μπορεί να το κάνει χωρίς πρόσθετη κρατική επιχορήγηση.

Στο θέμα της στέγασης, το Πανεπιστήμιο διαθέτει σε φοιτητές περί τα 40 δωμάτια σε ξενοδοχεία (επιχορηγούμενα και από την Περιφέρεια). Υπάρχουν όμως παράπονα από τη συμπεριφορά κάποιων ξενοδόχων οι οποίοι δεν τηρούν τους όρους της σύμβασης σχετικά με τη θέρμανση και τη χρήση των πλυντηρίων από τους φοιτητές. Ζητήθηκε από το Δήμο να πιέσει την Ένωση Ξενοδόχων προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο Άρης Μπαρτζώκας που μετείχε στην συνάντηση και έδωσε τα στοιχεία για όσα συζητήθηκαν, πρότεινε να αποφεύγει το Πανεπιστήμιο την αναζήτηση κλινών σε ξενοδοχεία και να αναζητήσει λύση σε διαμερίσματα. Θα είναι πολύ φθηνότερη. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών δεσμεύτηκε να ανακοινώσει το ποσό το οποίο είναι διατεθειμένος να προσφέρει ο Δήμος άμεσα.

Στο θέμα της μεταφοράς, οι φοιτητές ζητούν τη μείωση της τιμής της μηνιαίας κάρτας από 35 σε 20 €. Ζητούν επίσης την πύκνωση των πρωινών δρομολογίων των λεωφορείων.

Αποφάσεις δεν ελήφθησαν, οπότε τα σημαντικά αναμένονται στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ