Ημερίδα για τον τουρισμό από το ΚΠΕ Κόνιτσας

gefiri_plakasΤο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας-Πραμάντων σε συνεργασία με το Τουριστικό Σωματείο Κόνιτσας διοργανώνει Ημερίδα για τα μέλη της τοπικής κοινωνίας με θέμα :

«Τουρισμός και Εναλλακτικές Μορφές Καλλιεργειών (Καλλιέργεια Κρανιάς και Ιπποφαούς )»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, στις 22 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 9π.μ. στην Ισόγεια Αίθουσα του Δημαρχείου Κόνιτσας.

Είναι γνωστό ότι η αγροτική οικονομία αιμορραγεί και συρρικνώνεται με αποτέλεσμα αν δεν ληφθούν άμεσα και δραστικά μέτρα να έχουμε μαζική εγκατάλειψη του αγροτικού επαγγέλματος. Μια από τις λύσεις που προτείνεται είναι η αντικατάσταση μορφών καλλιεργειών που μπορούν να δώσουν στα προϊόντα μεγαλύτερη ποσότητα, καλύτερη ποιότητα, υψηλή ζήτηση και κυρίως υψηλότερα εισοδήματα.

Προς την κατεύθυνση αυτή υλοποιείτε αυτή η Ημερίδα με στόχο την ενημέρωση για νέες μορφές καλλιέργειας (κρανιά, ιπποφαές), οι οποίες έχουν δοκιμαστεί σε άλλες περιοχές και μπορούν να απαντήσουν θετικά στα προβλήματα της περιοχής .

Στο θέμα του Τουρισμού οι ομιλητές θα αναφερθούν για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία της τουριστικής υποδομής της περιοχής της Κόνιτσας με απώτερο σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας .

09:00 – 09:30

Προσέλευση – Εγγραφή

09:30 – 10:15

«Το παρόν και το μέλλον του Τουρισμού στην περιοχή της Κόνιτσας», Τσιάβος Ιωάννης – Επιστημονικός Συνεργάτης Τ.Ε.Ι. Ηπείρου

10:15 – 11:00

«Προγράμματα Τουριστικής Ανάπτυξης», Παπαηλίας Μάκης – Ήπειρος Α.Ε.

11:00 – 11:15

Διάλειμμα

11:15 – 12:00

«Η καλλιέργεια της κρανιάς», Ντούλιας Κώστας – Γεωπόνος, καλλιεργητής

12:00 – 12:45

«Εναλλακτικές καλλιέργειες στην Πράξη: Η περίπτωση του ιπποφαούς», Τράντης Χρήστος, Πρόεδρος Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης Δ. Μακεδονίας

12.45—1.45

Συζήτηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ