Ημερίδα για την κοινωνική οικονομία στην Ήπειρο

koinsep

Η Ένωση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας «Κοινό ΚΑΛΟ» Ηπείρου, η οργάνωση ΗΛΕΚΤΡΑ energy και η ενεργειακή κοινότητα Κοινέργεια, σας προσκαλούν στην πρώτη ημέρα γνωριμίας με την Κοινωνική Οικονομία, τις ενεργειακές κοινότητες, τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα και πάνω από όλα, με τους ανθρώπους τους.

Η Κοινωνική Οικονομία είναι ένας τομέας που στην Ελλάδα, συστηματοποιήθηκε και αναπτύχθηκε την τελευταία δεκαετία. Βασίζεται σε γενικές συνεταιριστικές αρχές και οι επιχειρήσεις που λειτουργούν με τους όρους της Κοινωνικής Οικονομίας, έχουν στόχο την κοινωνική ωφέλεια, την αξιοπρεπή εργασία και διαβίωση των μελών και εργαζομένων τους και όχι το κέρδος.

Είναι όμως κανονικές επιχειρήσεις και δραστηριοποιούνται σε πλείστους όσους τομείς. Η Ένωση ΚΑΛΟ Ηπείρου, μια από τις πιο δραστήριες σε όλη τη χώρα, έχει 13 επιχειρήσεις-μέλη, από διάφορους κλάδους: πρωτογενής παραγωγή, τουρισμός, πολιτισμός, ενημέρωση, μάρκετινγκ, κοινωνικές υπηρεσίες κ.α.

Είναι  επίσης ένας χώρος που μόνο στην Ήπειρο, συγκεντρώνει πάνω από 200 ανθρώπους οι οποίοι ασχολούνται, συμμετέχουν και εργάζονται.

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, στα ΓΑΚ Ιωαννίνων (Σουφαρί Σεράι-Κάστρο), το «οικοσύστημα» των Κοιν.Σ.Επ. θα κάνει τις πρώτες «επίσημες συστάσεις», με μια εκδήλωση που περιλαμβάνει τρία μέρη: Το πρώτο αφορά ειδικό σεμινάριο που απευθύνεται σε ΚοινΣΕπ που λειτουργούν (απαιτείται δήλωση ενδιαφέροντος στο info@koinokalo.gr). Το δεύτερο μέρος αποτελεί μια δημόσια ανοιχτή συζήτηση για την Κοινωνική Οικονομία και την παρουσίαση του «οικοσυστήματος» της Ηπείρου.  Το τρίτο μέρος αφορά την παρουσίαση της ενεργειακής κοινότητας Κοινέργειας και τα οφέλη που μπορεί αυτή να παρέχει σε νοικοκυριά και τοπικές επιχειρήσεις εν μέσω ενεργειακής κρίσης.

-13.30 (σεμινάριο και ξενάγηση)

-16.30 (δημόσια εκδήλωση)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ