Ημερίδα για τη μουσική στη σχολική ζωή

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων η 2η Προσυνεδριακή Ηµερίδα του 8ου Συνεδρίου της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.).

Το θέμα της Ημερίδας είναι «Η μουσική στη σχολική ζωή» και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η Ημερίδα περιλαμβάνει Εργαστήρια και Εισηγήσεις και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς μουσικής, νηπιαγωγούς, δασκάλους, φοιτητές και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Οι εισηγητές της Ηµερίδας θα προσεγγίσουν μερικά από τα κεντρικά ερωτήµατα στο χώρο της μουσικής εκπαίδευσης. Ποιος ο ρόλος της μουσικής στη σχολική ζωή του μαθητή, μέσα και έξω από το σχολείο; Ποιοι είναι σήµερα οι µαθητές µας και ποιες οι εκπαιδευτικές τους ανάγκες σε σχέση µε τη µουσική; Πώς μπορούμε ως παιδαγωγοί να ανταποκριθούμε καλύτερα στις προκλήσεις μιας κοινωνίας που αλλάζει διαρκώς; Πώς μπορεί η μουσική εκπαίδευση να αποκτήσει νόημα για τα ίδια τα παιδιά;

Ηµεροµηνία: Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018
Ώρα: 9:30-17:30 (Ώρα προσέλευσης-εγγραφών: 9:30-10:00)
Χώρος: Κτήριο Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής:
https://www.eeme.gr/info/news/2808-2-prosynedriaki-2018.html  και
www.eeme.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ