Ημερίδα από τη Γενική Ηπείρου για τα άτομα με αναπηρία

megaro astinomiko

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, στο πλαίσιο σχετικής κοινωνικής πρωτοβουλίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, διοργανώνει την Παρασκευή 17/12/2021 και ώρα 18:00 ημερίδα θέμα «Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία».

Στόχος της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον ουσιαστικό σεβασμό των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία καθώς και η ανάδειξη του ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινότητα των συνανθρώπων μας με αναπηρία.

Εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν από τους:

•             Σπύρο Σούλη, Καθηγητή&Πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και Διευθυντή του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης τουΠανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα: «Άτομα με Αναπηρία: Οι ” άγνωστοι” συμπολίτες μας»

•             Λούλα Βέρμπη (MSDc), Παιδίατρο – Αναπτυξιολόγο, Πρόεδρο  της Ελεγκτικής Επιτροπής της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ηπείρου και Βορείων Ιονίων Νήσων, με θέμα: «Προβληματισμοί και Προτάσεις Διαχείρισης των Κοινωνικών Δικτύων (SocialMedia) από Άτομα με Νοητική Υστέρηση και Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος. Το Δικαίωμα της Πρόσβασης στην Ασφαλή Διαδικτυακή Κοινωνικοποίηση και Πλοήγηση»

•             Ανθή Λιάγκου, Παραολυμπιονίκη, με θέμα:  «Άτομα με Αναπηρία και Αθλητισμός»

•             Δέσποινα Καμπούρη, Κοινωνική Λειτουργό, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Ηπείρου, με θέμα «Αναπηρία και κοινωνικό στίγμα: Από την προκατάληψη στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού – Από την ανασφάλεια στην ελπίδα. Ο ρόλος και η συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου»

•             Βασιλική Ρομοσιού, Αστυνόμο Α΄, Υποδιοικητή Τμήματος Τροχαίας Άρτας, με θέμα:  «Ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινότητα των Ατόμων με Αναπηρία»

Η ημερίδα θα διεξαχθεί διαδικτυακά και η παρακολούθησή της είναι ελεύθερη μέσω

του συνδέσμου https://hellenicpolice.webex.com/meet/gtyepioanninon

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ