Ημέρα Καινοτομίας από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

panepistimio eisodos

Ημέρα Καινοτομίας διοργανώνεται την Τρίτη, 28 Μαρτίου στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Found.ation.

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας – ΜΟΚΕ από τον αν. καθηγητή Γιώργο Γκωλέτση, Επιστημονικά Υπεύθυνο της ΜΟΚΕ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ θα ακολουθήσουν σειρά ομιλιών και συζητήσεων σχετικά με το οικοσύστημα καινοτομίας, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις startups.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση θα συζητηθούν θέματα όπως η δημιουργία μίας επιτυχημένης startup, η εξέλιξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, αλλά και η στρατηγική για την ανοικτή καινοτομία.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν η Πρύτανης του Πανεπ. Ιωαννίνων Άννα Κ. Μπατιστάτου, ο Αντιπρύτανης Έρευνας, Καινοτομίας και Ανάπτυξης Θεόδωρος Ματίκας και το μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης Κωνσταντίνος Καραμάνης. Θα πραγματοποιήσουν ομιλίες και θα συμμετέχουν σε πάνελ οι Φίλιππος Ζακόπουλος, Managing Partner, Found.ation, Νεόφυτος Κολοκοτρώνης, Head of Products & Services, Found.ation, Πάνος Μήτσιος, COO, TEKMON, Γιάννης Ημέλλος, CEO & Co-Founder, CollegeLink, Κωνσταντίνος Βαΐτσας, Senior Manager, Head of Innovation, Deloitte, Δώρα Τραχανά Junior Partner, Uni.Fund, Νίκος Αντωνίου, CEO, PJ Tech Catalyst, Ιωσήφ Μπελούκας, Director, Head of Data Science & Analytics, PwC, Θάνος Σταυρόπουλος, Senior Manager, Technology & Innovation, Pfizer, Γεώργιος Γεωργιάδης Co-founder & Partner, WhiteBeam Ventures και Τάσος Κούτλας, Deputy VP of Digital Solutions Europe, FFW.

Η ΜΟΚΕ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποτελεί μία μονάδα που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει την επιχειρηματική ενασχόληση φοιτητών, ερευνητών και αποφοίτων και να συμβάλλει στην καλλιέργεια γνώσεων σχετικά με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, καθώς και την ανάπτυξη σχετικών δεξιοτήτων. Απευθύνεται σε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου, καλύπτοντας όλα τα τμήματα σε Ιωάννινα, Άρτα και Πρέβεζα.

Ανάμεσα στις δράσεις της περιλαμβάνονται υπηρεσίες συμβουλευτικής και mentoring, εκπαίδευση φοιτητών σε θέματα επιχειρηματικότητας, διοργάνωση διαγωνισμών καινοτομίας και hackathon, λειτουργία θερμοκοιτίδας κ.ά. Η εκδήλωση είναι ανοικτή προς το κοινό και θα φιλοξενηθεί στο αμφιθέατρο του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου από τις 12:30 έως τις 16:30, ενώ θα υπάρχει και livestreaming (https://tinyurl.com/mokeinnoday) για όσους δεν μπορέσουν να την παρακολουθήσουν διά ζώσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ